-
Re: zmija gabonska
Już taki jeden był co go po trimku do Niemiec śmigłowcem wozili. Za naszą kasę, za naszą...
-
Jednak, gdyby to był jakiś bardziej jadowity wąż, to prawdopodobnie by go żywego nie dowieźli. Gabony stanowią raczej duże zagrożenie i to chyba każdy przyzna.
Tak samo chyba każdy przyzna, że osoba hodująca 2 regiusy od 2003 nie jest wystarczająco doświadczona, aby poradzić sobie z hodowlą żmiji gabońskiej.
Ja uważam, że lepiej jakby kupił jakiegoś trudniejszego w hodowli węża od regiusa, ale raczej nie jadowitego. Jeśli jednak jest aż tak "napalony", to niech przynajmniej kupi coś o słabym jadzie. Poza tym, chciałbym się zapytać dozer'a ile ma lat?
Jeśli jesteś niepełnoletni, to czy twoi rodzice mają pojęcie jakie zagrożenie stwarza żmija gabońska?
-
Spójrzmy prawdzie w oczy nikt sobie nie kupi żmij gabońskiei bo tego po prostu nikt nie sprzedaje chyba że jakiś przemyt
-
Fakt faktem.
-
BAHA napisał(a):
> Jednak, gdyby to był jakiś bardziej jadowity wąż, to
> prawdopodobnie by go żywego nie dowieźli.
Marne to pocieszenie, ale zawsze jakieś...
> Tak samo chyba każdy przyzna, że osoba hodująca 2 regiusy od
> 2003 nie jest wystarczająco doświadczona, aby poradzić sobie z
> hodowlą żmiji gabońskiej.
Niestety od jadu zginęło już kilku bardzo znanych badaczy gatunków jadowitych, w tym tacy którzy zajmowali się nimi kilkadziesiąt lat. Doświadczenie owszem, się przydaje, ale wystarczy naprawdę chwila nieuwagi i...
Natomiast trzymanie jadowitych w naszych warunkach uważam za szaleństwo.
Prawdopodobnie wszystkie Viperidae będą wkrótce zakazane, w więc i gabońskie i Trimki.
-
poprostu usłyszał w telewizi nazwe tego węża. I teraz szpanuje że zna.
-
qrcze, chyba jak kogos gdzies helikopterem "wioza" to my nie placimy, widzialem jakis rpgogram , jak pijany gowniarz jechal na rowerze i walna w drzewo, podejzewali ze ma cos z glowa i wezwali helikopter:P powiedzieli mu ze bedzie musial za to wszystko zaplacic, to sie wyrywal i chcial isc do domu, ze mu nei dali to wsiadl zaplakany do helikoptera, pozaniej wystawili mu rachuneczek za helikopter, nie pamietam ile. To bylo w polsce, pare lat temu. "Troche" offtopic ale co tam.
P.S nie wiem dlaczego znalazl sie link do mojego posta, ja trimka nei kupuje i kupowac nie chce (narazie), bardziej mi chodzilo o jadw tamtym poscie
-
Witam - moze usłyszał w tv a moze nie, moze nie wiedział ze jadowita a moze tak. Fakt jest taki ze ludzi podobnych do niego powstrzymuje przed zakupem tylko trudnosc zdobycia takiego weza nic pozatym. I nic na to nie poradzicie, kto jest bardizej bezmyslny ktoś kto chce kupic coś takiego czy ktos kto rozmnaza je w polscie po to aby je sprzedawac. moze nie gabonską ale inne gatunki które robią jeszie wieksze gówno z organizmu. To pytanie do tych co są przeciw posiadaniu jadowitych. Ja nie mam nic przeciwko temu ale niech kolego sobie hoduje jedowite jak bedzie miał własne mieszkane, po co narazac rodzine. Ktoś kto hoduje zdaje sobie z tego sprawe ze moze to sie zle dla niego skonczyc i napewno wie ze nie ma z czyms takim zabawy. Pozatymm zmija gabonska to jest nic w porównaniu do tego co ludzie posiadają w mieszkaniach i to nigdzie indziej jak w polsce. Nie zaczy to oczywiscie abysmy sobie wszyscy kupili zmije gabonska.
Pozdrawiam
-
Zaciekawiło mnie to. Co ludzie w Polsce posiadają w domach ? Na mnie wrażenie robi już żmija gabońska, zwłaszcza jak się spojrzy na skutki jej jadu.
-
Strach sie bać !!!!! Czytam to i oczom nie wierze - przecież Ci mlodzi ludzie chyba postradali zmysły , hoduje pytony tygrysie - weże duże i na pozór ociężałe, jedne z łagodniejszych dusicieli - dwa razy mnie szczeliły w ręke- ott poprostu za szybko włożyłem ją do terrarium- reakcja błyskawiczna , człowiek nawet nie zdązy mrugnąć powieką , a tu sie zabierają za żmije- wielokrotnie szybsze , agresywniejsze i o zgrozo bardzo jadowite- widocznie musi być jakaś ofiara zeby innym przemówić do rozumu.Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów