-
bananówka
mam już pół roku tygrysa wcześniej hodowałem boa czy poradze sobię z bananówką jakie są problemy i niebezpieczeństwo w hodowli?
-
Re: bananówka
Może to ze jest jadowita ?:]
niestety jaduski to raczej inna bajka niż dusiciele...
-
skoro sam niewiesz czy sobie poradzisz to skad ja mam to za przeproszeniem wiedzeic , skoro jest jadowita to jest potencjalnie niebezpieczna , nie jest to super agresywny wąz ale uwazać trzeba , tygrysa i boa raczej nie porównuj do trimeresurusa.
-
Jeśli nie umiesz sobie sam odpowiedzieć na pytanie czy sobie z nią poradzisz to lepiej jej nie kupuj.
P.S.Ale mi to problem zajmować się tygrysem lub boasem :/ Najmniej sprawiające kłopotów węże...
-
Niebezpieczeństwo polega na możliwości pokąsania i jest nieporównywalnie większe od zagrożenia ze strony pytona. Młode zazwyczaj sprawiają ogromne problemy z karmieniem. Poza tym WSZYSTKIE węże o uzębieniu solenoglypha i proteroglypha znajdują się na proponowanej liście niebezpiecznych i w związku z tym ich amatorska hodowla będzie zabroniona.
-
Pituophis bedzie zabroniona, czy juz jest ?
A trimki, poza poczatkowymi trudnosciami z jedzeniem, sa nietrudne w hodowli. Samce sa duzo agresywniejsze, ale znacznie rzadziej wlasnie u samcow wystepuja problemy z przyjmowaniem pokarmu.
-
Zgadza się bananówki są już teraz zabronione ale niktóre węże o uzębieniu solenoglypha jeszcze nie zostały zabronione ale to kwestia czasu...
-
Dzieci nie powinny hodować jadowitych węży!
Doświadczenie jest maleńkie, a wrazie ukąszenia jest duży problem.
Jeśli jestes uczulony(czego nie wiesz) lub ukąszenie bedzie wystarczająco mocne żeby cię zabić to zginiesz, ponieważ surowicy nie dostaniesz. PROSTE!
-
Dzieci? Sam jesteś tylko rok starszy od Niego...
-
no tak ale Wiesław Pyć, nie twierdzi ze nie jest dzieckiem
Uprawnienia umieszczania postów