Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: świadectwo odjadowienia

Re: świadectwo odjadowienia

Nie nie jestem z tych co trzymaja psy dla szpanu. Dwa z ast ktore mam spuszczane sa tylko w nocy i maja pilnowac firmy starszego takze nie moge ich utrzymac bo nie ma takiej mozliwosci. Zostaly wychowane od malego na agresora do obcych i swojemu nic nie zrobia. Natomiast trzeci jest w domu i jest lagodniejszy niz nie jeden jamnik i nikomu krzywdy nie zrobi a teraz wybieramy sie na szkolenie. Co do zagryzania czlonkow rodziny to zadko zdaza sie by zrobil to pies ktory jest wiadomego pochodzenia i trzymany przez "normalnych" ludzi. Mam nadzieje ze nikt sie nie doczepi ze pisze o czym innym niz jest watek Jezeli masz jeszcze jakies watpliwosci to z mila checia odpowiem ale juz na maila lub gg

wycięcie gruczołów jadowych nie równa sie smierci węża (w naturze tak ale nie w terrarium), jak bedzie dostawał martwy pokarm (podawanie jego jest zalecane i dusicielom i w. własciwym nie tylko jadowitym bez gruczołów), to gruczoły nie bedą mu do niczego potrzebne, wąz nawet nie bedzie zdawał sobie sprawy ze ich nie ma

Tak, ale jednak z jakiegoś powodu unika się w profesjonalnych kolekcjach venomoidów. Może dlatego, że operacja jest bolesna, ryzykowna, a wiele zwierząt pada po zabiegu. Wiele węży odjadowionych pada w ciągu kilku lat "tak sobie", z przyczyn nieznanych, być może nie mogą prawidłowo trawić pokarmu, bo u wielu gatunków to też jest jedna z funkcji jadu. Nie wiem też, jaki sens ma to okaleczenie.

Jad bierze czynny udział w procesie trawienia. Jego brak ma istony wpływ na długość życia węża. Nie pisz "pppppp" takich idiotyzmów , człowiekowi też można zęby wybić i karmić papką.
    Odjadowanie to okaleczanie węża i jestem stanowczym przeciwnikiem takich zabiegów.
    Funkcja jadu jest znacznie bardziej złożona , aniżeli by się wydawało.

Uprawnienia umieszczania postów