-
Czy można karmić węża chomiczymi noworodkami
Czy można karmić węża (machoniowego) chomiczymi noworodkami dzungarskimi, ponieważ mysia hodowla śmierdzi. I czy mozecie podac nazwy gatunkow gryzoni które nie mają takiego brzydkiego zapachu jak myszy.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
-
Re: Czy można karmić węża chomiczymi noworodkami
Można.
Myszoskoczki mają całkiem znośny zapach, a w porównaniu z myszami to niebo i ziemia.
xav
-
można karmić wszystkie gryzonie oprócz szynszyli śmierdzą
-
popieram zdanie poprzedniczki ale jak ktoś lubi zwierzaczki, to może u mich poprostu częściej sprzątać
-
a jak mi sie skonczą noworotki lub nie będę ich chciał rozmanażac (bo śmierdzi) bo takie coś przewiduje to będę mogl dawac wężowi (ok30-35cm) krojone dorosle myszy lub myszkosoczki
-
Nie, to pokarm niepełnowartościowy i przyjmowany niechętnie. Kup noworodków na zapas (albo wyhoduj) i zamroź.
-
chomiki nie rozmnożają się tak szybko i nie w takich ilościach jak myszki
-
nie czytalem wczesniejszych wypowiedzi ale mozna podawac-ja karmie zboza chomikami
-
Sorry że się "podpinam" ale czy próbowaliście karmić zbożówki jedniowymi kurczakami ?? W opisach zbożówki jest napisane że niby można ...
-
Kurczakami jeszcze nie próbowałem, podawałem je tylko smugowym. Ale wszelkie ptactwo wcinają z zapałem - podawałem papużki, kanarki i inną drobnicę (lewusy z hodowli).
Uprawnienia umieszczania postów