Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: e.c.c.& p.r

e.c.c.& p.r

mam pytanie co myslicie o polaczeniu epicratec cenchria cenchria i pythona regiusa ???

Re: e.c.c.& p.r

W terra mogą wsumie być ze sobą tylko pamiętaj o oddzielnym karmieniu.

P.S.chyba że chcesz je połączyć do rozrodu to co innego

Ktos kiedys dal na forum fotke jak regius zjadl boasa. hyhyhy
    Ja bym nie laczyl. Pamietaj ze weze to samotniki. I najlepiej sie czuja same na wlasnym terenie.

Sworthy to było na odwrot. Boas zjadl regiusa.

Ogólnie łączenie gatunków nie jest polecane..... wyjątkiem są bardzo duże, biotopowe zbiorniki. Moim zdaniem te 2 gatunki powinno się trzymać w innych warunkach. Regius wymaga nieco niższej wilgotności niż e.c.c i wyższych punktowo temperatur. Cenchrie trzyam się w temp 25-28,5 (dorosłe) - węże te nie lubią bardzo gorącego powietrza natomiast regius punktowo potrzebuje wyższej temperatury.

Absolutnie nie należy ich łaczyć - klimat Ameryki Południowej jest zgoła odmienny od Afrykańskiego. Wymagania środowiskowe tych gatunków też są inne.

arek__
    Guest

Miałem takie połaczenie, regius stał sie nerwowy, bo e.c.m. jest ruchliwszy, przeniosłem do b.c. i jest spokojnie jedno nie przeszkadza drugiemu.

pozdrawiam

Hyh no jakos tak nie pamietam kto kogo
    Ale swoja droga ciekawe o co sie poklucily ze sie tak pozjadaly heheh . Moze sie klucily o warunki w terra hehehe.

wielkie dzieki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów