Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: terra dla zaby rogatej

Re: terra dla zaby rogatej

Chodzi oczywiście o cm2.
    50x30=1500 cm2.
    Minimalna wysokośc nie wynika z tego, że ta żaba będzie skakać wysoko czy się wspinać, tylko z tego, że aby czuć się komfortowo potrzebuje grubej warstwy podłoża (okresowo zakopuje się tam na dłużej).

niedlugo buduje nowa pokrywe- ta mi zostala kiedys zanim jeszcze zrobilem wentylacje na boku. Ta nowa bedzie uchylana w połowie w druga strone, ladniejsza , a siatka wentylacyjna to bedzie taki pas po prawej stronie klapy (na lewym boku terra jest wentylacja) o szerokosci dwukrotnej tamtego otworu (ktos na forum tak radzil) . Teraz nie chce mi sie tego juz wyjmowac, ale przy najblizszym sprzataniu (wymianie podloza) przedziele terra na czesc wodna i ladowa Jak zrobie nowa pokrywe to zamieszcze zdjecie.

aha w jakiej proporcji radzicie przedzielic to terra na czesc wodna i ladowa? dlugosc (wzglednie szerokosc :] ) terra to 50 cm.

nowe zdjecia: wsadzilem 2 paprotki (Nephrolepis mini), nowy basenika (zdecydowalem sie na plastki bo przewiercilem go z tylu i przez otwory wsadzilem 3 slabe grzalki (na jedna mocniejsza nie mam tak duzego wiertla ). Nowa klapa, zabezpieczona bejca wodna (teoretycznie palisandrowa, nie wiem w jakim stopniu przypomina ), uchylana w druga strone i z wieksza powierzchnia wentylacji. Nastepne zdjecia juz z zaba, jade po nia w czwartek

drugie zdjecie, widac nowa klape

Uprawnienia umieszczania postów