-
Karmienie u Zbożówki
Witam wszystkich terrarystów . Mam takie pytanie
dwa tygodnie temu karmiłem moją zbożówkę dwoma myszami, dwa dni temu zrzuciła wylinkę. Dzisiaj chciałem jej dać jednego szczurka i nawet nie zwróciła uwagi prosze o szybką odpowiedz.
Pozdrawiam wszystkich terrarystów!!!!!!!
-
Re: Karmienie u Zbożówki
Przeszukaj archiwum. Moze poprostu waz nie jest glodny.
-
poczekaj pare dni i spróbuj ponownie
-
Czy twoj wąż jadl juz kiedys szczurka??? bo z tego co wiem to zbożowki nie za bardzo przepadają za szczurami daj myszke moze ja wciągnie!!!!!
-
Hehe ja cały czas mam takie problemy... być może musi sobie jeszcze odpocząć przed wylinką... albo jeszcze nie zgłodniała... jeśli wężyk wcześniej łednie jadł to nie ma czym się przejmować...
ps. Z moim zawsze są takie problemy, taki osobnik nie mrawy się trafił... do tego sam nigdy sobie myszki nie upoluje...
-
Oczywiście miało być po wylince, pomyłka...
-
Najwidoczniej jeszcze nize zglodnial, sprobuj za kilka dni. To nieprawda ze zbozowki nie jedza szczurkow.
pozdro
-
zalezy niektor zbozowki wcinaja szczurki niektore ich nie chca-ja nawet z moim wezem mialem problem bo Emil nie chcial za nic w swiecie zjesc czarnaj mysz y ale jak mu zaraz podalem biala to juz bylo po niej!!
a MACIEJ199 nie przejmuj sie pewnie waz jeszcze nie jest glodny-jak mowia wszyscy sproboj za kilka dni!!!!!!!!!
-
Nie pisalem ze nie jedza tylko ze nie przepadają tzn jedne z jedza a drugie nie a myszke to kazda zbozowka zje
-
Wrecz przeciwnie. Podstawowym problemem w wykarmieniu wielu młodych zbożówek jest to, że absolutnie nie chcą jeść myszy. Stąd te wszystkie dziwaczne metody na pozbycie się mysiego zapachu.
Uprawnienia umieszczania postów