Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: karmienie przymusowe

ironkapela
    Guest

Re: karmienie przymusowe

To ja juz zaczal bym karmienie przymusowe. Jezeli nakarmisz nie zwroci, zauwazysz jakas porpawe to dobrze, jezeli zwymiotuje to ganiaj do weta.

ironkapela
    Guest

Mozesz troche podniesc temperature w celu szybszego trwienia, tak o 2-3 stopnie.

Kaczi powiem ci tak mialem podobny przypadek z 40 cm zbożówką od ostatniego karmienia porzez ucieczke z terra do zlapania mineło 3 tyg. w tę samą noc co ją złapałem miał wylinke na drugi dzien probowałem nakarmic go mrożonką - nie zjadla, pozniej zapodałem żywego oseska też nie zjadł a dodam ze po ucieczce był wychudzony i myślalem ze glodny(ale tak nie było ) spedził całą noc w faunaboxie chciałem go na siłe nakarmic a on nic dopiero wypusciłem z faunaboksu dalem dzień spokoju i na pewnym forum wyczytalem o zaserwowaniu (troche hardcorowe ale bardzo skuteczne) "uszkodzonego oseska" tzn krwawioncego(np. z rozkwaszonym noskiem albo z przecietą skórką lub bez głowy) jak zapodałem mu takiego to nawet sie nie obejrzałem jak zjadl 3 szt . i teraz czuje sie coraz lepieje Mam nadzieje ze ci sie uda pozdrawiam

zapomnialem dodac ze w faunaboxie na noc zostawilem go z oseskiem

tez slyszalem o takim sposobie mozesz sprubowac usmiercic oseska a potem przebic go w kilku miejscach szpilka albo nadciac skore na glowie zyletka nieco drastyczne ale ponoc skuteczne

Ja bym ci polecal siwerzo zabitemu oseskowi rozciac łep tak zeby waz poczył krew i polozyc wezykowi pod ryj blisko oczywiscie.Powinno poskutkowac wyciągnolem juz pare wezy w ten sposub.Waz wtedy jak czuje krew je sam

chlopaki - juz ubilem 3 oseski jednemu zyletka rozcialem glowe drugiemu o papier scierny a trzeciego pociagnolem zyleta od czubka nosa do konca ogona i nic

ironkapela
    Guest

Zostaw te oseski na noc w terra.

albo daj weza do jakiegos pudelka plistikoewgo i podetkinij mu oseska pod nos trzymjac za koniec ogonka poczekaj az poczuje krew
    musisz go do tego jakos zacheci
    Ja wyciagnolem juz trzy z trzech niejadkow zborzoweki i pare lampropeltisow tym sposobem cierpilwosci nie poddawaj sie

Conqueror
    Guest

Poprzebijać mu czaszkę żeby wąż poczół zapach płynu rdzeniowo-mózgowego.

Uprawnienia umieszczania postów