Wyczytałam w opisie,że smugowe na porę karmienia trzeba wyciągać do innego terrarium. Trochę mnie to dziwi,ale nie znam się na wężach.Możecie się wypowiedzieć na ten temat?
Wyczytałam w opisie,że smugowe na porę karmienia trzeba wyciągać do innego terrarium. Trochę mnie to dziwi,ale nie znam się na wężach.Możecie się wypowiedzieć na ten temat?
Nie trzeba, ale jest to niewątpliwie duża wygoda. Dopiero w przypadku posiadania więcej niż jednego węża staje się to koniecznością bo są bardzo żarłoczne i nakarmieniu 2 w jednym terrarium to nie lada sztuka, która może się źle skończyć. Poza tym szybko kojarzą fakt otwierania terrarium z jedzeniem i bywa, że atakują rękę (1 u mnie tak robi), lepiej więc, żeby takich skojarzeń nie miały. Już przy jednym warto stosować karmienie w pustym pojemniku: masz wtedy pewność, że nie wciągnie ściółki i w razie czego będzie od początku przyzwyczajony do takiego jedzenia.
Właśnie to samo wyczytałam. Dzięki za odpowiedźPoza tym szybko kojarzą fakt otwierania terrarium z jedzeniem i bywa, że atakują rękę