-
Re: Wąż zbożowy a pisklak...
Jak namierzę jakąś wylęgarnię w stolycy to spróbuję
-
A ja podaje zbozowce 2-dniowe piskleta golebi z prywatnej hodowli mojego ojca. Zbozowka bardzo je lubi, ale mam wrazenie, ze glodnieje po nich szybciej niz po gryzoniach. Ale z drugiej strony golab to nie to samo co kurczak.
-
O właśnie może gołębie będzie łatwiej dostać... ale to pewnie na wiosnę dopiero...
-
Z gołębiami ostrożnie, jeżeli latały luzem gdzie chciały. Bezpieczniejsze już wydają się takie z hodowli wolierowej, zwłaszcza pod nadzorem weterynaryjnym.
-
No wlasnie chodzi o to, ze nie. Moj tata tych wiosennych to mi w zyciu nie da. Daje mi te, ktore sie legna za pozno albo za wczesnie. Teraz przez cala zime mu golebie na okraglo jajka niosa a ja mam juz kilkanascie mrozonek w logowce.
-
Nie wiedziałem że gołębie znoszą jaja nawet w zimie? W takim razie mogę już taraz spróbować posdzukać małych gołąbków... A co do twojego taty to mój wujek ma także straszną obsesję na punkcie gołębi... a niechbym spróbował któregoś tknąć!!!!!!!!!!
-
Jak ktoś namierzy jakieś źródło pticów w wawie to dajcie znać!
-
....o to samo bym prosił.... w Lublinie...
-
Spróbuję sobie wyinkubować jaja przepiórki (albo coś innego) za pomocą grzałki... (może to trochę dziwny pomysł ale skuteczny i ciekawy
-
Właśnie przed chwilą podałem zbożówce szczurka który był napewno większy od kurzego pisklaka... Qurde... zbożówki są takie małe i mają takie możliwości połknięcia zdobyczy (w porównaniu do innych węży podobnych rozmiarów;aż nienaturalnie to wyglądało). Przykładowo mahoniówka kolegi która ma jakieś dwa razy większy łeb dopiero radzi (zaczyna) sobie z dorosłymi myszkami...
Uprawnienia umieszczania postów