-
zbozowa i machon razem??
co wy na to zbozowka 90cm i machon 45cm razem???
poszukuje samiczki zboza okolo 90cm!!!!!!!!
-
Re: zbozowa i machon razem??
nie bardzo mi sie to widzi ... w kazdym razie ja bym takiego polonczenia nie zastosowal
-
czemu??? co do wymagan to nnie maja takich rozbieznosci-chodzi o wielkosc czy o co???
-
-
Kiedyś trzymałem razem przez krótki okres samicę węża mahoniowego i samca zbożówki zbliżonej wielkości, ale w takiej sytuacji, gdy jeden z węży jest dwa razy mniejszy, takiego połączenia nie należy tworzyć, nawet w wypadku tego samego gatunku.
-
oczywiście że można... sam miłem identyczny problem (nie miałem jak zostawić węża bo wyjeżdżałem... i oddałem go na pewien czas do kolegi który posiada machoniówkę)......................ale oczywiście należy obserwować jak będą się w obec siebie zachowywać!!!
-
to prawda... lecz lepiej żeby zbożówka była większa od machoniówki (często machoniówki są bardziej agresywnymi wężami)
-
a mi łączenie byle jakich węzy różnych gatunków wydaje się złe i w każdym przypadku stresujące... takie jest moje zdanie :]
-
Nie zawsze jest złe i stresujące - ja mam od ponad dwóch lat u siebie przy łóżku terrrarium z dwoma P. guttatus i samcem Lampropeltis calligaster.
-
ja trzymałem tygrysa 125cm i boa 65 cm i nic się nie stało tylko lepiej rozdzielać podczas karmienia
Uprawnienia umieszczania postów