Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Moja zbożóweczka

Moja zbożóweczka

MAm pytanie do was .Moja zbożówka zjadła mysz ponad 2 tygodnie temu i nie wiem co mam zrobić dać jej następną czy czekać jeszcze kilka dni aż się załatwi i wtedy dać jej mysze .Z góry dziękuje za odpowiedzi

Re: Moja zbożóweczka

ale pytanie jaka to jest zbożóweczka, znaczy sie jakiej długości. Jeśli jest mała to powinłaś karmić co tydzień a starsze częściej

Ja nie czekam... karmie co kilka dni... nawet 2-3 razy w tygodniu...

A zwlaszcza gdy widze ze zaczyna "buszowac" wieczorem w poszukiwaniu "kababu" ;-)

2 - 3 razy to za często, można doprowadzić do przetłuszczenia wężyka, a to może sie skończyć bezpłodnością.

starsze czesciej?? dziwne jakos mi sie na odwrot wydwalo ze rzadziej-wiec prosze o potwierdzenie wypowiedzi Dambali-ja daje gdzies co 8-9dni mej zbozowie dorosla mysz-a ta jesli wczesniej nie zrobila kupska to nie ruszy posilku(smieszne ale prawdziwe)

aha to czyli mam czekać aż się załatwi i wtedy jej dać ?? Jeżeli tak to dzięki za pomoc

mowisz ze dwa tygodnie temu jadla i jeszcze sie nie zalatwila??? Troche powolny jest jej metabolizm ile masz stopni w terrarium??? Moja po zjedzaniu myszki zalatwia sie nie dluzej niz 72 godziny po posilku i zaraz potem zjada nastepny posilek dodam ze ma 50 cm

Jakiej wielkości jest zbożówka, a jakiej mysz?
    Zdarza się, że węże załatwiają się hurtem po 3-4 posiłkach, albo w ciągu nawet kilkunastu dni od całkowitego strawienia i przyswojenia poprzedniego. Zależność kupa-karmienie nie zawsze jest taka prosta, i nie zawsze musi być konsekwentnie przestrzegana.

Conqueror
    Guest

no to musi być mały wężyk

Conqueror
    Guest

daj następną(nie zaszkodzi)... najwyżej nie zje...

Uprawnienia umieszczania postów