-
JAKI DUSICIEL??
Mam dla was pytanko. Chcę sobie kupic jakiegos dusiciela.Chciałbym żeby nie był zbytnio agresywny , osiągał długosc od 2-3,5m i najważeniejsza rzecz to to , aby nie bylo go trzeba skarmiac pokarmem większym niż szczury.
Za wszystkie odpowiedzi dziękuję.
-
Re: JAKI DUSICIEL??
Ło panie!!! To tylko regius może być ale on nie osiągnie więcej niż 1,80 m.
-
użyj funcki SZUKAJ taki temt to jest kilka razy w tygodniu ![Wink](images/smilies/wink.png)
wiesz waż który ma 2.5-3 metry nie bedzie jadł mysich osesków :| taki węza powinno się karmić królikiem itp jak cchesz dusiciela co je w miare małe ofiaty to PYTHON REGIUS,możesz tez się zastanowić nad BOA C.
PEACE OUT
PS poczytaj opsiy gatunków poszukaj na forum a znajdziesz na pytanie odp !!
-
boa constrictor (boa dusiciel), epicrates canchria cenchria (boa tęczowy) lub epicrates angulifer (boa kubański). jednak boa kubański dla początkującego niezbyt się nadaje. pozatym przeczytaj sobie opisy i wszystko będziesz wiedział.
pozdrawiam wujek
-
BCC jak w morde strzelił... można go karmić szczurami i nie jest agresywny
będzie ok :]
-
Chyba żeby mu palma odwaliła, jak mojemu Rudolfowi ![Smile](images/smilies/smile.png)
Jak mu sie agresor załączył, to nawet na cień na szybie terra się rucał. Żona do dziś nie umie mi wybaczyć tych 4 zębów jakie musiałem wyciągać z jej ręki ![Big Grin](images/smilies/biggrin.png)
Ale takie odchyły ponoć zdażają się rzadko :>
-
Hoho reed nigdy się nie chwaliłeś tym, że twój regi ma odchyły :> No cóż mój raz tylko dusił moją rękę(naszczęście przez rękaw) jak go sprowokowałem podczas karmienia. 10 minut go tak nosiłem aż mu się odechciało.
-
kup sobie samca tygrysa łatwy w chodowli nieagresywny tylko drogi w utrzymaniu
-
Tygrys może człowieka udusić podobno. Odradzam.
-
narazie mysę o boa dusicielu [samcu] ,czy samce są moze bardziej agresywne... , bo wiem że są mniejsze niz samice...
Uprawnienia umieszczania postów