Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Sprzęcior

Mieszany widok

Cabelinho
    Guest

Sprzęcior

Witam! Moje pytanie jest następujące. Przymierzam sie do kupna węza mlecznego i kupiłem dla niego terrarium o wielkosci 60x40x40. Chodzi o to że nie za bardzo wiem jak je wyposarzyć.Mam róznego typu żarówki, kable grzewcze itd. itp. Mam nadzieje ze mi pomozecie

Re: Sprzęcior

Hmm montujesz w suficie terra żarówke o odpowiedniej mocy aby była odpowiednia moc Co do wyystroju to kwestia gustu i finduszy. Możesz dać zaprawe a na to łupki, możesz styropian dac a na to zaprawe, jest wiele mozliwości poszukaj na forum napewno wiele znajdziesz

mromanow
    Guest

jaka zaprawa?
    sam bede musla cos zrobic i nei wiem czym obudowac calosc....
    myslem o piance do uszczelniania okien ale nie wime czy oan nie jest tokstyczna....
    a ta zaprawa? jaka dokaldnie??
    czym mozna to malowac? chodzi mi o jakies kolory braz, ciemna zielen... czy sa jakies odpowiednie farby?

kupujesz klej do kafelek ,,Atlas" i do tego fuge (jakiego chcesz koloru) mieszasz to i wychodzi ci klej do terrarium.

Spider nie fuge, bo fuga służy do zatykania szpar robionych między kafelkami. Bierze się pigment i miesza się z klejem, czy czyms innym. Sprawdzcie w dziale terrarium

Tylko kabel dla lampropeltisa się nie nadaje (one ryją w ziemi) no i terra do końca życia nie starczy.

Kabel nadaje się doskonale, jeśli jest pod terrarium lub w, ale zabezpieczony. na pewno jest lepszy niż żarówki w nocy....

Cabelinho
    Guest

Jaka zarowka bedzie najlepsza?

taka jaka wystarczająco nagrzeje terrarium, czyli musisz sam podpasoać żarówke. Może być zwykła czy też grzybkowa.

Żarówka z odbłyśnikiem, około 100-150W, najlepiej podłączona poprzez ściemniacz. Możesz tedy dość precyzyjnie dobrać temperaturę.

Uprawnienia umieszczania postów