Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Żarówki do terrarium dla węża

Conqueror
    Guest

Re: Żarówki do terrarium dla węża

40/60 wat w dzień ale moc zależy także z czego jest zbudowane terrarium (żarówka PIL1 albo PILA albo FILA- nie pomiętam dokładnej nazwy... ale są tanie, dają dobre światło i mają długą żywotność), a w nocy to kabel grzewczy... bo nie zabardzo ufam nocnej żarówce gdyż uważam że mój wąż jednak widzi światło, pozatym jeśli nie ma sie wmontowanych 2 żarówek (nocnej/dziennej) to należy je wkręcać, wykręcać........................................ .... acha jeśli chodzi o te początkowe propozycje odnośnie mocy to zdecydowanie za dużo, pozatym ile ty byś płacił za prąd?!?!?!!!!!

kupiłem zarówke "Pila" czy jakoś tam 60 watową daje dobre światło i wystarczająco ciepła a na noc miałem zamiar kupić zarówke nocną ale może kupie kabel grzewczy o mocy 25wat?? Co byście radzili??

Kabel. Po co świecić wężowi w nocy? Poza tym żarówki nocne są drogie. W dzień dodatkowo zwykła lustrzanka o odpowiedniej mocy(na pewno nie 250 W!!).

Tom om mocy 250 wat dam do terrarium 140cm szer. x 130 cm dług. x 150 wysokość

WItam. Mam pytanko czy Do terra o wymiarach 100/50/50(dl/szer/wys) wystarczy taka zarowka!?

http://www.tropik.pl/product_info.ph...2694d70420d7a1

Czy nie bedzie za slaba i czy nadaje sie dla regiusa!? pozdrawiam

Wydaje mi się, że 100W była by bardziej odpowiednia. Mam terra prawie takiej samej wielkości (70 wys) i grzeję 100W, tyle że promiennikiem IR PHILPSa

Aha spoko!:] tylko nie iwme czy ta zarowka nie bedzie zla dla regiusa!? ale chyba nie powinna!?:] dzieki:]

Dlaczego miałaby być zła dla regiusa?
    Jeżeli tylko zamontujesz ją tak, aby wężyk nie mógł się na nią nawiną, a w konsekwencji poparzyć, to będzie dobra

Bedzie zabezpieczona wiec o to mnie mam obaw! i wezyk napewno sie nie poparzy! pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów