-
Re: Kilka pytan na kotre nie znalazlem odpowiedzi...
1. wybór zależy od Ciebie, samice są większe (nie dużo), bardziej żarłoczne, a najlepiej od razu zdobyć parę,
2. moim zdaniem każde wyciąganie węża z terrarium z miejsca gdzie powinien czuć się bezpiecznie jest stresem tym bardziej że regiusy należą do dosyć płochliwych zwierząt, (noszenia na rękach węży i chwalenia podczas np. spacerów się jestem przeciwnikiem - hodowla gadów a przede wszytkim węży do nie cyrk),
3. regiusy jest bardzo łatwo przeziębić, a więc odradzam stosowania skoków temperatur, węże te są bardzo wrażliwe na przeciągi, mogą bardzo szybko dostać zapalenia płuc,
4. tej wielkości terraium jest wystarczające dla pary dorosłych pytonów,
5. zimowanie pytonów ? czego to ludzie nie wymyślą węży z obszaró afryki gdzie pory roku nie dzieli się na wiosnę, lato, jesień zimę (ze śniegiem) ale porę suchą i deszczową z lekkimi spadkami temperatur, chyba że pojawiły się jakieś nowe gatunki pytonów ze strefy umiarkowanej - żart.
Zapraszam do mojego profilu.
-
Re: Kilka pytan na kotre nie znalazlem odpowiedzi...
1.Jednak wybieram Samice
2.Nie chodzi mi o chodzenie z Nim na zadne spacery tylko wyciagniecie go od czasu do czasu z terra! to zaznaczam z Góry!
3.Skok temperatur mialem na mysli w granicach jak w terra jest 28-32 to w pokoju ok 24-26 stopni! wiec czy taki skok nie bedzie zbyt szkodliwy!?
4.A jezeli choodzi o terra to dzieki za info bo mmyslalem ze bede musial zmienic jak dorosnie.
5.tak przeczytalem w opisie na terrarystyce wiec dlatego zapytalem.
Wiekie dzieki a odp pomogliscie mi. pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów