Witam.Mam kilka pytan co do Regiusa:

Mam zamiar w niedlogim czasie kupic wlasnie tego weza ale tak jak mowie w niedlogim czasie bo teraz koncze terra. jest to moj 1 waz wiec chcial bym abyscie mi pomogli i doradzili bo macie zapewne wieksze doswiadczenie a wiec:

1.Samiec czy samica!? Na jednym z poprzednich tematow czytalem ze samice sa bardziej spokojne!? czy to prawda!?

2.Czy po zaklimatyzowaniu weza w terrarium bedzie go moza zaczac wyciagac bez zadnych obaw!? i jezeli juz to w jaki sposob to robic bo mimo tego ze przejrzalem wiele stron to nigdzie nie znalazlem opisu jak prawidlowo wyciagac weza!?

3.Czy jezeli w terrarium panuje temperatura 27-29 stopni to czy jak juz go wyciagne a w pokoju panuje temperatura 24-26 to mu nie zaszkodzi!? i przez jaki czas moze przebywac w takich warunkach po za terra!?

4. Czy terra o rozmiarach 120/50/60(dlugosc/szerokosc/wys) wystarczy na 1 regiusa!?

5. Czy zimowanie jest konieczne!?? Przeczytalem w opisie na Terrarium.com.pl ze jest konieczne jezeli w przyszlosci mamy zamiar rozmnazac weze!? ale jezeli ja nie chce tego robic i nie bede ich rozmazac to czy zimowanie jest konieczne i czy w czyms pomaga i czy w czyms szkodzi!?

Z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam