Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Niejedzący Regius

Re: Niejedzący Regius

Tak na prawdę jeszcze bardziej naturalnym pokarmem są Mastomys, nie pojawiają się raczej w opisach bo dopiero od niedawna są ogólnie dostępne w sklepach - ale to najbardziej naturalny pokarm, jaki można u nas dostać (podawać martwe bo potrafią mocno ugryźć!).

TylerPL
    Guest

Ok, spróbuje z myszoskoczkiem jeszcze za 2 tygodnie (jeszcze w tym tygodniu sprubuje dać jej mysz którą mam już ponad miesiąc i ma się dobrze (mysz). A taki myszoskoczek nie będzie trochę za duży? One są większe od myszy...

Myszoskoczki sa prawie takie same jak myszki troszke wieksze.

dla takiego osobnika to spokojnie myszoskoczek
    Goblin- jest zwierzęciem nocnym ale odkąd używam świetlówek zauważyłem że regius sam wychodzi rano na konar się ogrzać i leży tak ok 2 godzin i wraca do kryjówki... nie jest to rzecz droga a myśle że opłacalna :]

Biber Spoko ale o ile wiem skóra węzy przepuszcza 1% wysyłanego UV ??:] Niejestem tego pewien ale chyba tak jest Jezeli ci to pomogło spox... ale czy masz regiusa z odłowu (jesiennego) ?:]

TylerPL
    Guest

Ja w terra mam jakąś żarówkę do gadów za 20-30zł. Więc pewie ma UV...

takie żąrówki raczej chyba UVA mam 2 regiusy jeden z tego roku z biofila i je bez problemów może również dzięki tej świetlówce

ja mam regiusa z maja zeszłęgo rokuz biofila i ma duży apetyt je wszytko co sie rusza i nie ma UVA i dopisuje apetyt

Tyler - odpuść sobie karmienie przymusowe węża do połowy marca (pierszwy posiłek proponuje mu podać pod koniec stycznia), zważ go i załóż iż do tej pory maksymalnie powinien stracić około 10-15% swojej masy sprzed spoczynku.

Uprawnienia umieszczania postów