-
Re: Niejedzący Regius
Tak na prawdę jeszcze bardziej naturalnym pokarmem są Mastomys, nie pojawiają się raczej w opisach bo dopiero od niedawna są ogólnie dostępne w sklepach - ale to najbardziej naturalny pokarm, jaki można u nas dostać (podawać martwe bo potrafią mocno ugryźć!).
-
Ok, spróbuje z myszoskoczkiem jeszcze za 2 tygodnie (jeszcze w tym tygodniu sprubuje dać jej mysz którą mam już ponad miesiąc i ma się dobrze (mysz). A taki myszoskoczek nie będzie trochę za duży? One są większe od myszy...
-
Myszoskoczki sa prawie takie same jak myszki troszke wieksze.
-
dla takiego osobnika to spokojnie myszoskoczek
Goblin- jest zwierzęciem nocnym ale odkąd używam świetlówek zauważyłem że regius sam wychodzi rano na konar się ogrzać i leży tak ok 2 godzin i wraca do kryjówki... nie jest to rzecz droga a myśle że opłacalna :]
-
Biber Spoko ale o ile wiem skóra węzy przepuszcza 1% wysyłanego UV ??:] Niejestem tego pewien ale chyba tak jest Jezeli ci to pomogło spox... ale czy masz regiusa z odłowu (jesiennego) ?:]
-
Ja w terra mam jakąś żarówkę do gadów za 20-30zł. Więc pewie ma UV...
-
takie żąrówki raczej chyba UVA mam 2 regiusy jeden z tego roku z biofila i je bez problemów może również dzięki tej świetlówce
-
ja mam regiusa z maja zeszłęgo rokuz biofila i ma duży apetyt je wszytko co sie rusza i nie ma UVA i dopisuje apetyt
-
Tyler - odpuść sobie karmienie przymusowe węża do połowy marca (pierszwy posiłek proponuje mu podać pod koniec stycznia), zważ go i załóż iż do tej pory maksymalnie powinien stracić około 10-15% swojej masy sprzed spoczynku.
Uprawnienia umieszczania postów