Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Boa dusiciel (Boa constrictor)

Boa dusiciel (Boa constrictor)

witam wszystkich milosników wezy!! Mam takie pytanko- co sie moze stac po ugryzieniu Boa constrictor??? Ostatnio kupilem wlasnie boaska bo do tej pory chodowalem tylko zbozowki. Boasek zucal u niego ostatnio wylinke ale widac ze gosciu nie zapewnil mu odpowiednich warunków i wylinka zeszla mu w kawalkach ale nie dokonca, teraz robie mu kompiele- czy to pomoze w zrzuceniu calosci wylinki. pozdrawiam

Kretschmer
    Guest

Re: Boa dusiciel (Boa constrictor)

Jak jest mały to nawet nie poczujesz. Jak podrostek to może zrobić malutkie ranki (Nic nie boli) i tutaj możesz dostać jakiegoś zakażenia ale to mało prawdopodobne (I rak lepiej przemyć ranę). Gorzej z boaskiem. Możesz mu wyrwać zęba jak szarpniesz. Kąpiele mogą pomóc w zrzuceniu wylinki ale poza tym będziesz musiał mu ją zdejmować (Tylko delikatnie).

ironkapela
    Guest

To zalezy od wielkosci weza Jak jest maly to praktyznie nic nie poczujesz. Podrostek to juz troche poczujesz, a jak ugryzie cie duzy to napewno poczujesz ))

witam, ma okolo 110 cm, pewnie bym poczul :] A mam takie jeszcze jedno pytanko w nocy jakie ogrzewanie stosujecie i jaka temperature utrzymujecie w nocy. Ja mam jak narazie na jednej stronie terrarium mate grzewcza i w rogu zarowke Philipsa 60 W i ma tam temperaturke okolo 29-31 stopni a po drugiej stronie terrarium ma chlodniej okolo 24 stopnie. A jak w nocy utrzymywac temperature??? pozdrawiam

Conqueror
    Guest

Zostaw włonczoną matę grzewczą....proste...

W nocy kabel grzewczy najlepiej lub nocna żarówka ale taka 25 W najlepiej.

a mam do was jeszcze pytanko bo ten gosciu nie utrzymywal wilgotnosci w terarium i wylinka popenkala i mu schodzi w kawalkach, i zostala mu jeszcze na pysku, jak ja usunac z pyska???

Witam !

Nawilżaj palce i pocieraj nimi delikatnie w miejsach gdzie pozostały resztki wylinki, powinna namoknąć i zejść, a jak będziesz miał z tym problem, to postaraj się chociaż ją nawilżyć, węzyk ocierając o wystrój terra powinien sobie poradzić sam... ( powrzucaj do terra trochę większych i matowych kamieni, konarów itp. )

pozdrawiam
    VAGANSEK

no nie mam co dopowiedziec zabardzo ale jak mnie ugryzla samica 170-180 cm to czułem igły weza na kościach

Conqueror
    Guest

Uprawnienia umieszczania postów