Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Robaka

Robaka

Wie ktoś może dlaczedo pinki( białe robaki na ryby) czarnieją. Mianowicie wrzuciłem takiego robaczka pająkowi dokładnie wczoraj aa dzisiaj jest już czarny. A może tak musi być, a jak tak to dlaczego.

Re: Robaka

pewnie znudzilo sie robaczkowi byc pinka i zachcialo mu sie latac
    poczekaj kilka dni

Z kilka dni białe robaki przerodza ci sie w muchy. To czarne to jest kokon. Wiem jak to wyglada gdyz jestem zapalonym wedkarzem i jezeli białe robaki (pinki, mady) zostawimy na dłuzej w ciepłym miejscu to momentalnie one przeradzaja sie w muchy, dlatego trzeba je przetrzymywac w chłodnym miescu np w lodówce

Ale tu nasówa sie kolejny problem:
    CO NA TO TWOJ MAMA???
    u mnie to stanowi wielki problem

bedziesz mial mila niespodzianke za pare dni. pajakowi tez powinno sie spodobac urozmaicenie diety

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    Wedlug mnie zdechl.
    Pozdrawiam

dzięki za info teraz nie bede ich już wyrzucał tylko czekał ąz się przeobrazi.
    Dzięki pozdro dla wszystkich.

Do Silent_Dragon:
    Na pewno nie zdechł, jezeli chcesz sie upewnic to kup sobie w sklepie wedkarskim (białe robaki) i postaw je sobie przy kaloryferze. Za kilka dni otworzysz a tam fruuuuuuuuuu pełno much masz w domu wiec zaopatrz sie jeszcze w packe

Stawiam 5 zł , że zdechł

Zobaczymy, moim zdaniem on sie przeobraza.
    Rafał_44 napisz co sie dziło później. Teraz sam jestem ciekawy. Weim na 120% ze białe robapki takie jak np. mady przeobrazaja sie. Pinka jest ich mniejszczym odpowiednikiem, czesto dodawanym do zanęt wedkarskich. Poczekamy, zobaczymy a w razie czego to czekam na 5 zł

Uprawnienia umieszczania postów