-
Re: Robaka
Czy w szkołach uczą jeszcze biologii ? Ktoś słyszał takie hasła jak: larwa, poczwarka ?
-
Czyli nie zdechł tylko przechodzi kolejna faze przeobrazania sie z larwy w muche??
-
Przecierz te robaki zmieniają się w kokon i dalej w muche!!!Rafal_44 napisał(a):
-
powie mi ktoś jeszcze ile trzeba czekać zanim taka larwa przemieni się w muche? trzeba im dawać coś jeść albo spryskiwać wodą?
-
-
Poradziłemsię ojcaontakże jest zagorzałym wętkarzem i powiedział mi żebnym dolał im mlek bo muszą mieć coś do jedzenia. Więc tak zrobiłem ale przedtem podzieliłem je na dwie grupy i jedną zostawiłem w pudełku beż żadnej wentylacji a drugie w pudełku z dziurkami i oczywiście dolałem troche mleka. Te w pierwszym pudełku (bez dziurek) po otwarciu tak śmierdziały że nie dało się wytrzymać w pokoju, za to w tym drugim kilka sztuk zmienło kolornaczarno-brązowy i mają jakby panceżyk, to chyba kokon teraz czekam aż się przeobrażą mam nadzieje że będzie to wkrótce bo moje pająki chyba nie lubią białych robaków bo nie jedzą ich już od jakiś 3 dni, wylinke wykluczam bo ostatnią maiły 22-26 października więc na kolejną za wcześnie.
Pozdro Rafał
-
Niech pajaczki poczekaja, juz niedługo w ich menu zagoszcza soczyste muchy
-
a po co mleko? moje mady porzeobrazaja sie tak sobie, bez jedzenia :P
-
No właśnie ja też się dziwie, ale mam nowe informacje, wszystkie robaki zdecgły nie ma ich a ta ciemna skorupka to nie jest żeden kokon poprosty zesztywniały i już, ale mamnoweinformacje podobno trzeba wrzucić takim robakom kawałek mięsa surowego. Saurus wierz mi też próbowalem nic z nimi nie robić i także zdechły.
-
rany boskie! wy naprawde nie wiedzieliście że białe robaki to larwy much? mam nadzieje, że to żart bo mi się wierzyć nie chce...
Uprawnienia umieszczania postów