-
kupno weza
z gory prosze o zrozumienie mnie poniewaz nigdy nie chodowałem wezy tylko jaszczurki.chce kupic weza, słyszałem ze waz zbozowy jest dobry dla poczatkujacychimam kilka pytan.czy waz ten jest agresywny iczy dysponuje jakims jadem lub czyms w tym rodzaju.czy lepiej zakupic weza e.obsoleta?
-
Re: kupno weza
masz wszystko w opisie,
a co do agresywnosci to czeba przyznac ze lubią dziabnąć
-
poczytaj opis :/ jak nie wiesz gdzie sa to ci podpowiem na stronie głównej masz odnośniki do opisu gatunków , i na tej równierz u góry jak przeczytasz opis to mozesz zacząć się zastanawiać którego wybrać
-
jest w czolowce najjadowidszych wezy swiata
-
ale który obsoleta czy zbozowy
-
Rady, żeby zacząć od opisów były bardzo sensowne.....
-
Oni robią sobie z Ciebie jaja (Bo chcesz hodować a nie wiesz podstawowych rzeczy).
Przeczytaj opis. Zbożówki nie są ani trochę jadowite (Swoje ofiary duszą ale człowiekowi nic nie grozi - wąż musi mieć coś koło 4 m żeby spróbować udusić człowieka a zbożówka 2 m nie osiąga). Nie są też z tego co wiem agresywne, ale każdy wąż czasem potrafi ugryźć. Dla człowieka nie jest to nawet bolesne. Prawie nic nie czujesz a po ugryzieniu śladu nie ma. Gryzą głównie jak im pokarmem będziesz pachniał. Prędzej dziabnie Cie obsoleta niż zbożówka, ale co do jadowitości obsolety i sposobu uśmiercania ofiary to jest identycznie jak u zbożówki.
-
sprawa agresywnosci to sprawa indywidualna węża: jeden jest a drugi nie jeżeli już przeczytałeś opis i dalej masz pytania do wal
-
wielkie dzieki Kretschmer . jak zebiorewszystkie podstawowe informacje to kupie sobie raczj zbozowego,jeszcze raz dzieki
-
czy mozna trzymac zbozowego w terrarium 80x40x50? i w jakiej cenie (średnio) mozna kupic zbozowego
Uprawnienia umieszczania postów