-
Re: kupno weza
Nie ma za co
-
Młodego możesz kupić za jakieś 70-90 zł, ale lepiej kupić podrostka (Minimum 40-45 cm) bo mniejszego musisz karmić noworodkami mysimi a te bardzo ciężko dostać.
Takie terrarium jest w sam raz. Starczy mu na całe życie a nawet dla pary starczy.
-
dobry wybór na poczatek i słuszne terra
-
czytałem ze zbozowe maja talent do ucieczek . czy jest w stanie przecisnac sie przez szpare miedzy szybkami. co prawda szpara jest bardzo mała , ale nigdy nie widziałem młodego weza zbozowego wiec nie wiem jakiej jest grubosci?
-
Moze sie przecisnac przez ta szpare bo jak mialem przez pewien okres zbozowke to czesto uciekala wlasnie ta droga i najlepszym sposobem uszczelnienia tej szpary jest uszczelka do okien.
-
dopiero wykluta zbożówka jest grubości połowy małego palca u ręki przeciętnego 14 latka
Taki 45 cm podrostek jest grubości małego palca u ręki przeciętnego 14 latka
Lepiej uszczelnij szparę bo węże potrafią się nieźle spłaszczyć żeby się przedostać. W sklepie biofil.pl mają podobno takie uszczelki do terrariów.
-
czy dałby rade sie przecisnac przez szpare w szklanych drzwiczkach ok.3-4mm . no jakby ktos sie uparł to 5mm .
-
Hmm....jak te drzwiczki są suwane to uważaj żeby ich nie odsunął ... u mnie się kilka razy tak zdarzyło. Aha.. wydaje mi się że przez 4 mm szparę nie wyjdzie... ale nie jestem pewien ( zależy oczywiście jakiej wielkości będzie ten wąż)
-
Młodziutka zbożówka przejdzie pomiędzy szybami w prowadnicach.
Miałem tą wątpliwą "przyjmność" szukać zboża po ucieczce, właśnie w ten sposób.
W Biofilu Sułek ma takie uszczelki, coś jak te które w szafach z drzwiami sówanymi się przykleja.
Warto zakupić, łatwy montaż i troszkę więcej pewności, że nam nie ucieknie, przynajmniej nie tędy
-
juz zakupiłem blokade na drzwiczki zeby ich nie odsunął . ale została ta szpara pomiedzy drzwiczkami <jest naprawde niewielka,ale kto wie ,nigdy nie miałem weza wiec nie wiem przez jaka szpare moze sie przecisnac. mam zamiar kupic weza ok.40-50cm
Uprawnienia umieszczania postów