Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Problem z młodą zbożówką

Re: Problem z młodą zbożówką

Hehe, a jesli już młodszy brat ma dostęp, to zawsze należy oznaczać pudełka karteczkami z nazwą gatunku, hehe. Nigdy nie wiesz, gdzie trafi złapany uciekinier

No to może opowiem jak było niech się inni też pośmieją........ Z niedomkniętego pudełka nawiała cenna dla mnie młodziutka zbożówka, po kilku dniach w ramach odpracowywania szkód dopadł ją winny - sms, którego dostałem brzmiał: wąż zlapany, włożyłem go do pudełka z napisem "Lampropeltis mexicana mexicana".......... co przeżyłem to moje, dodam, że mexicana jest dorosła........

zawsze to lepiej niż pudełko z dorosłym l.g.c ;-)

Ta? A jaka to różnica?

Wtedy to była raczej umiarkowana pociecha Na szczęście akcja ewakuacyjna byla wystarczająco szybka..... jeszcze lepsze od cali są w te klocki l.g.splendida i floridiana - potrafią atakować inne węże przez szybę czego cali nie robią....

Meki zbożówki to takie węże które uciekają ale masz źle zabezpieczone tera, one mają to we krwi i tym się nie martw. Jak je regularnie to jest ok, mnie próbowała mała zbozówka uciekać przez otwry wywiercone w tera wentylacyjnę akleiłem je siatką mosięzną i wszystko jest ok .I radzę pilnuj dobrze bo kiedys mozesz jej nieznajść Pozdrawiam Marek

Uprawnienia umieszczania postów