-
Czarna mamba
" 20 metrow dlugosci moze osiagnac czarna mamba, najdluzszy waz Afryki. (...) " - Focus nr 1 (112) styczen '05
...ja myslalem, ze najdluzszym wezem jest Pyton siatkowany :/
-
Re: Czarna mamba
to ladnie jak juz to mamba czarna
-
Brednie zupełne...albo chochlik drukarski czy żart. Dendroaspis polylepis osiąga zwykle 2-2,5 metra, wyjątkowo do 3,5 metra. Co prawda są anegdotyczne dowody istnienia mamby mierżącej 420 cm, ale na pewno nie dwudziestometrowej !
-
fajnie by taka 20 m wygladała jak szlauf ogrodowy
-
łoohohohoh uśmiałem się zazwyczaj mieżą 2m... ostatnio nawet oglądałem program i mówili też o 4 metrowych
-
hehe dobry żart, niech pokażą mi ją to wtedy może uwierze w co i tak wątpie że nawet jakbym ja zobaczył to uwierzyłbym napewno
-
Co jak co ale Focus jeszcze takie pierdoły pisze.... eh.
-
W focusie straszne bzdury pisza, kiedys byl artykul o wyscigach na cwiartke, i bylo zdjecie supry ze slickami( ta sa opony bezbieznikowe by auto mialo lepsza trakcje) i podpis "palenie gumy- po chwili takiej zabawy opony nadaja sie do wyrzucenia" NIgdy nie wierzcie w to co tam przeczytacie.
-
może chodziło im o 2 metrową
-
Specjalnie tak napisali. Co do rozmiarów 100% racji ma Pituophis. Takie dane podawane są w literaturze. Mamba czarna jednym jedym z największych węży jadowitych na świecie. Największym jadusem jest kobra królewska osiągająca do 5,5 metra.
Uprawnienia umieszczania postów