-
Re: CB ball python:)))
Proponuję nie naśmiewać się z koleżanki. W końcu nikt nie zna się na wszystkim i każdy się może pomylić.
-
Pomylić? Oj, nie znasz Robert koleżanki, Tobie również się dostanie, jak tylko się dziewczyna dorwie do netu jutro wieczorem
pozdrawiam, Karla
-
"Mięso z samic trafia najczęściej na targowiska z żywnością. Przykre"
a niby dlaczego? przykre jest sprzedawanie kurczakow rzeznych? chyba nie, a to i to to przeciez mieso, tyle, ze injaczej postrzegane, co do rewelacji na temat rozmnazania wedlug "przepisu" pozostaje sceptyczna...
-
-
Snakes nie pisz o tym po świecie, bo uznają nas za kompletnych ignorantów .
Co do wypowiedzi Dunji o kurczakach i samicach pytonów. Otóż pisząc przykre, miałem na myśli przede wszystkim aspekt związany z ochroną tego gatunku. Zabieranie pełnych jaj samic, a następnie ich zabijanie prędzej czy później skończy się zmniejszeniem liczebności pytonów. Z tego punktu widzenia przykre jest jeśli niszczy się naturalne populacje gatunku. Kurczaków póki co nie brakuje.
Natomiast aspekt humanitarny akurat gdy to pisałem nie był dla mnie pierwszoplanowym. Ale jeśli już zostało to wywołane to dla mnie sprzedawanie kurczaków rzeźnych czy innych zwierząt jest również przykrym widokiem, dlatego nie jem mięsa. Ale to sprawa nie na to forum.
Uprawnienia umieszczania postów