-
Razem??
borykam sie z pytaniem a mianowicie mam regius oponad 60 cm zyje sobie w terra o wymiarach 100x50x50 i che dokupic Boa C. czy może np Boa z miesiąc do dwóch pomieszkać wspólnie w regiusem czy zdecydowanie nie?? boa bedzie wielkościowy taki sam albo mniejszy !!
-
Re: Razem??
Obawiam się, że Regius może być niezadowolony. Węże sobie nic nie zrobią, ale może to być duży stres dla R.
-
Odpowiedź krótka i bez zbędnego gadania: nie.
-
moje wężę mieszkały kilka miesięcy razem i nic się nie działo. Dopiero jak boasek przerósł pytonka tak z 10 cm-puton przestał jeść. Teraz będą miały 2 terraria
-
nie, jesliu nie musisz nie rob tego
-
Zasadniczo moga, nic sobie nie zrobia, byle roznica miedzy nimi nie byla wieksza niz 10~15cm. Ale nie powinnno sie tego robic, za duzy stres dla wezy
-
czyli zrobie tak że najpierw wybuduje terra dla boa potem bede myśleł nad zakupem boa, bo szkoda żeby weże się stresowały,a ja jestem w gorącej wodzie kompanej bo już bym chciał miec boaska ale musze powstrzymać zapał i poczekać !!
-
Nie nie i jeszcze raz nie... zrób najpeirw terra a ptem kup boa... poszukaj sobie na forum gdzies było foto jak boa zjadł wielkościowo takiego samego regiusa .... :]
-
A wracajac do tematu to bedac dobrze karmione nie pozjadaja sie natomiast regius lub boa moze przestac przyjmowac pokarm co bedzie wynikalo ze stresu tak jak napisala Martunia i nie wiadomo cze po przeniesieniu do nowego terra bedzie chcial samodzielnie przyjmowac pokarm ( karmienie przymusowe napewno nie jest mile) i lepszym rozwiazaniem bedzie budowa terra i dopiero kupno lokatora. Tobie sie nic nie stanie jak poczekasz a wezowi moze sie cos stac mieszkajac razem z regi. Lepiej niech pyta niz ma robic i dopiero pytac
-
Pomysl, a potem sam odpowiedz sobie, Boa? srodowisko wilgotne, Python ---> polsuche.
Waz amerykanski z afrykanskim? to nieporozumienie nie moze funkcjonowac
Uprawnienia umieszczania postów