-
Re: Zbożowy nie chce zjeść myszy
Dzięki za wszystkie uwagi. Na przyszłość każda taka informacja będzie dla mnie jak złoto i już nie zostawię gryzonia z wężem. Zrobiłem tak, jak pisaliście. Wyjąłem ją i może około poniedziałku spróbuję go znowu nakarmić.
-
ja to dla myszy upierdzielałem głowe wąz inaczej reaguje wtedy na taką mysz jesli oczywscie chcesz go koniecznie nakarmic :P
-
Żywej myszy obcinasz głowę????? Czym????? Jak ją wrzucasz to jeszcze jakoś się wije, czy jak???? Ja jednak nie dałbym rady chyba ta zrobić
-
Wcale nie trzeba "upierdzielać" myszce głowy..... (pozatym... nie wiem jak na to wpadłeś ale nie sądzę żeby wąż był zainteresowany tak uszkudzonym pokarmem).
Jak mój wąż nie chce jeść to zabijam myszkę i robię jej dziury igłą w czaszce (zapach płynu rdzeniowo-mózgowego bardzo pobudza węże do żerowania). Następnie umieszczam węża z myszką w np. pudełku po butach (oczywiście z wętylacją) i wkładam je do terrarium... DOBRY SPOSÓB KTÓRY NIGDY MNIE NIE ZAWIÓDŁ
-
musz podaj gdy zauważysz większą aktywność u węża... powinien zacząć pełzać po terra i szukać jedzenia
-
Z tym jego pełzaniem to jest tak, że w dzień raczej chowa się w kokosa Dopiero wieczorami, jak włączam żarówkę nocną, to wychodzi i pełza. Przy dziennej żarówce jego aktywność jest raczej mała. Czy to normalne u zbożowego?
-
nom... zwłaszcza u młodych...
Uprawnienia umieszczania postów