Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Zbożowy nie chce zjeść myszy

Zbożowy nie chce zjeść myszy

Witam. Od soboty 4 grudnia mam zbożówkę. We wtorek 7 grudnia dostał małego chomika, którego po kilku sekundach zadusił i zjadł. W sobotę 11 grudnia zrobił kupę i wydalił coś w rodzaju skóry tego gryzonia.
    W poniedziałek 13 grudnia wpuściłem mu czarną niewielką myszkę, która jest w terrarium do tej pory wtorek (14 grudnia).
    Nie wykazuje nią żadnego zainteresowania, czemu tak się dzieje? Co mam zrobić? Czekać aż ją zaatakuje i w końcu zje, czy też wyjąć z terrarium, a jak tak, to kiedy mu ją podać i czy to ta sama mysza może być, czy mam mu podać drugą.
    Jestem raczej laikiem, dlatego każda uwaga będzie dla mnie cenna.
    Z góry dziękuję za sugestie.

Re: Zbożowy nie chce zjeść myszy

może nie jest głodny,jak bedzie chciał to zje !!

Jaja se robisz? Żywa mysz siedzi se w terra z wężem bez nadzoru?!

Wyjąć ją?? Tak, jak pisałem laikiem jestem, proszę o pomoc!!!!!!!!

zephyr
    Guest

Wyjmij mysze z terra, i daj wezowi kilka dni spokoju(3-5) pozniej sprobuj jeszcze raz podac pokarm jesli nie zje poczekaj jeszcze tydzien. Nic jej nie bedzie

1. moze mysz jest za duza
    2. moze wąż nie jest głodny
    3. moze wąż jest zestresowany (np. czestym otwieraniem terrai grzebaniem)

Wąż moze nie jesc kilka tygodni wie narazie daj mu spokoj

Pozdrawiam

Kiedy spróbować podać mu ponownie gryzonia? Jak zauważyć, że jest głodny. Mysz była raczej mała, więc raczej nie to było powodem. Myślę, że raczej to, że nie był głodny.

Podaj mu jak zauwazysz ze waz zrobił sie ozywiony i np. czesto wysstawia głowe ze swojej kryjowki i jakby wypatruje jedzenia Albo poprostu sproboj znowu za kilka dni

Kretschmer
    Guest

Zrób sobie w jakimś pojemniku warunki jak do hodowli myszy. Próbuj karmić codziennie. Jak nie będzie jadł nawet przez 3 tygodnie to nic złego się nie dzieje. Takie głodówki to nic strasznego dla węży. Dopiero jak nie je dłuższy czas to możesz zacząć się martwić. Kiedyś miałem mahoniowego 45 cm. Nie jadł przez 2 miesiące, ale w końcu mu przeszło.

RafalJG
    Guest

DSO.pl i nigdy nie zostawial myszy (zywych) aby sobie lazily po terra Moga w kazdym momencie skaleczyc wezyka a wtedy to juz nie bedzie za ciekawie A poki co daj spokoj wezykowi i tak jak reszta pisala.. podaj myszke za 3/5dni

Uprawnienia umieszczania postów