-
pierwszy waz elaphe teaniura
godzine temu wrocilem ze swietochlowic, nie kupilem zbozowki ale weza chinskiego, ma ok.60cm to chyba juz troszke podrosniety no nie? az sie zdziwilem bo zjadl odrazu pierwszego oseska u mnie , powiedzcie jak szybko wam rosna te weze i kiedy dac mu nastepnego oseska pozdro
-
Re: pierwszy waz elaphe teaniura
Nic dziwnego- one jedzą jak szalone -w tym wieku co 3-5 dni i już nawet bieguski a nie golaski. Rosną bardzo szybko, potrafią osiągnąć metr(a nawet przekroczyć) w ciągu zaledwie 6-8 miesięcy. Pamętaj, że te wielkie i bardzo aktywne połozy potrzebują dużego i wysokiego pomieszczenia.
-
ja mam takiego samego i wpierdziela juz taki naprawde duze myszki (dorosłej jeszcze nie próbowałem) a rośnie też naprawde szybko ;] dosłownie w oczach
teraz na gwiazdke bede robił dla niego terra 70x40x120 ;]
-
mój chińczyk ok75 cm wpierdziela dorosłe myszy. duży chińczyk urósł w ciągu pół roku ponad metr i ma teraz 130 cm. są to super węże. polecam je każdemu!!!
pozdrawiam
-
Ja również goroąco polecam. Rosną i jedzą jak szalone, są bardzo aktywne. Biegusek to już nie problem dla takiej 60cm taeniury. Moja teraz będzie liniec - zmierze dokładnie ile ma cm.
-
zmierzylem swojego ma 70cm +/- 2cm, normalnie dzisiaj caly dzien co jakis czas biore go na rece zeby sie oswoil, to jest super waz, teraz pisze jedna creka bo na drugiej go trzymam jutro ide do zoologicznego dogadac sie z myszkami to wezme mu juz takie bieguski :P pozdrawiam
ps. powiedzcie mi jeszcze co jaki czas wasze przechodzily wylinki pozdro
ps2. podajcie maile to wam fotki mojego chinczyka wysle
-
"normalnie dzisiaj caly dzien co jakis czas biore go na rece zeby sie oswoil"
Wiem, że się cieszysz:-), ale przestań tak go mamłać, bo zamiast go oswoić, zestresujesz go i w końcu rozszczujesz. Można go wyciągać nie częściej niż raz dziennie na kilkanaście minut. Jeżeli nie ucieka w panice ani nie straszy, to znaczy, że już jest w dużym stopniu habituowany.
-
mi mozesz wysłać karolzabost@wp.pl
-
dzis juz tak nie bede z nim co chwile paradowal po pokoju, juz na rekach to spokojny jest pelza po mnie bada jezykiem wszystko w spokojnym tempie, a fajnie jak sie czyms zainteresuje to od razu widac glowa sztywno i strzalka w kierunku zainteresowania :P jutro mu oseska dam bo mam jezcze 4( razem z wezem w swietochlowicach kupilem od razu 5 oseskow) a i dzis do zoologika lece sie z myszami dogadac pozdro
ps.
Grażynko dzis po poludniu Ci wysle zdiecia
-
Hehe gratuluje dobrego zakupu
Uprawnienia umieszczania postów