Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Oświetnienie i ogrzewanie w terrarium zbożowego

Re: Oświetnienie i ogrzewanie w terrarium zbożowego

Termometr jest w drugiej części terrarium, gdzie nie ma żarówki i tam odczytuję temperaturę, ale jest ona za niska. Radzicie zmienić przewód grzewczy na mocniejszy? Bo po nocy, gdy nie świeci żarówka, temperatura spada poniżej 20 stopni, mimo że non stop przewód jest podłączony pod prąd. W dzień temperatura sięga 24-25 stopni, więc chyba może być, no ale ta noc mnie niepokoi
    No i widzę, że zdania są podzielone i sam już nie wiem, czy zostawić 60W, czy zmienić na 40W?????? HELP

Temperatura w miejscu gdzie masz termometr powinna siegac 26-27 a w miejscu gdzie jest zarowka 30-32 stopnie. Natomiast w nocy nie powinna spadac ponizej 22 stopni i mocniejszy kabel bedzie niezbedny. W dzien glownym i jedynym zrodlem ciepla powinna byc zarowka lub promiennik a kabel powinny byc uzywany w nocy. Z zarowka musisz kombinowac i sprawdzic jaka jest temp. przy 60W i 40W a sam bedziesz wiedzial ktora kest lepsza ale wedlug mnie 40W jest zaslaba bo ja w terra 80x40x50 mam 150W i temp. w czesci nie ogrzewanej wynosi 27-28 stopni a w nocy bez zadnego ogrzewania 24 Nie masz przypadkiem terra kolo okna bo to jest nie mozliwe zeby temp spadala ponizej 20

Terra stoi w moim sklepie i pewnie stąd niższa temperatura. Skoro mam mocniejszy przewód dać, to jaki? Ile W? Przypomnę, że teraz mam 15W.

Uprawnienia umieszczania postów