Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: WAZNE - Potrzebna szybka pomoc!

Mieszany widok

RafalJG
    Guest

WAZNE - Potrzebna szybka pomoc!

Witam, kupilem zbozowke, wszystko byloby OK gdyby osoba ktora "wysylala" wezyka puscila go kurierem wczoraj zrana, ale okazlao sie ze koles wyslal ja poczta w czwartek ok. 15:00 zbozowka byla az do dzis na poczcie do ok godziny: 13:00 Teraz niestety ale wezyk jest taki jakis "oslabiony" i nie wiem co mam zrobic. Mam kilka innych zbozowek ale one w porownaniu do tej nowej sa o wiele zywsze... Ta tylko jak ja czasami dotkne mocniej to reaguje a tak calky czas lezy... dalem ja pod oswietlenie gdzie temperatuira jest nieco wieksza i siega ok. 28stopni..
    Lezy tak juz 3h i nic nie ustepuje!?
    Co moge zrobic w tym przypadku?
    Mysle na letniej kapieli ale prosze napioszcie czy to dobre rozwiazanie na jej "pobudzenie" (jesli takl to w jakiej temperaturze ma byc woda?)

Prosze o szybka pomoc i z gory dziekuje!

Re: WAZNE - Potrzebna szybka pomoc!

spokojnie powinna dojsc do siebie-0nie wiem ci za kretyn ci to wyslal ale ja bym sie z nim policzyl! zrob jej moze tez ciepla kapiel w takiej temeraturze okolo 30 stopni-powinna dojsc do siebie-mam nadzieje ze nie wyziebila sie na tyle-pozniej jak zauwazysz ze ciezko oddycha najwyzej skocz z nia do weta bo moze byc przeziebiona lub miec zapalenie pluc-a to juz klapa na calej lini!!!

RafalJG
    Guest

josetsu dzieki za szybka odopowiedz, ale jak wybadac czy ciezko oddycha??? Nie wiem za bardzo jak weze moga "ciezko" oddychac ...

Kapiel w takiej temperaturze nie jest najlepszym pomyslem gdyz waz moze dostac szoku termicznego gdy przebywal w chlodnym magazynie i nagle 30 stopni. Powinienes stopniowo podnosic wezowi temperature w terra az do 28-30 stopni.

RafalJG
    Guest

No sie podnosi po malu.. teraz jest 27
    hmmm... zobaczymy do wieczora czy bedzie sie cos z nia dzialo

no tak sorki Raffee nie zaznaczylem tego ze stopniowo ale ja bym sprobowal kapieli-narzie podnos temperature! spokojnie bedzie dobrze! jakby co to pisz na bank ktos cos Ci jeszcze podpowie ale narazie powinno wystarczyc!

Zaewnie jej kryjówkę, temp taka jaką teraz masz powinna być ok, zwiększ jej równierz wilgotność i czekaj.
    Ale myśle że bedzie ok.

zwiększenie wilgotności to nie jest dobry pomysł. stopniowo podnoś temp. nie kładź jej pod samą żarówką. tak jak ktoś mówił, ciepła kryjówka i będzie ok.. powodzenia

RafalJG
    Guest

Wezykowi jest juz chyba coraz lepiej.. nastapily jakies ruchy.. zaczal pelzac po terra...

Teraz panuje temperatura: 27st.C
    Wilgotnosc: 65%

<body>

</p>

</body>

TerraBol
    Guest

Dziekuje wszystkim za pomoc... niestety waz padl! A kolesia chyba zabije!!! Niedosc ze wyslal wygloddzonego to jeszcze jak sie okazalo weza ktory byl przed wylinka!!
    Waz jak wczesniej pisalem.. ruszal sie i wybral sobie miejsce pod roslinka .. niestety miejsce to okazalo sie miejscem jego spoczynku

CO ZA *****!

Uprawnienia umieszczania postów