-
Re: Co To Za Pyton ??:>
Nie chce się kłócić, ale skoro słońce pada z "północy" to czemu przy pysku nie ma ani milimetra cienia?!?
A poza tym to mnie osobiście to zdjęcie jakieś nienaturalne sie wydaje- w niektórych miejscach jest rozmyte a w innych zaostre, co bynajmniej nie jest spowodowane odległością przdmiotów od obiektywu.
A poza tym przy takiej grubości powinien on być chyba troche dłuższy?!
Ps.Jeszcze raz podkreślam że ekspertem nie jestem, a tym bardziej nie chce sie z nikim kłócić!
Pozdrawiam!!
-
Wiesz on może i jest gruby ! niewiem czy wiesz ale weze jak dusza ofiare wydają się mniejsze ale grube poniewaz zaciskają i kurcza mięśnie... a na głowie niema cienie bo zaraz za głową jest dość duzy splot ciała który mógł zasłaniać dobieg promieni do głowy... a moglo tez tam byc cos innego nie ?:] jak dla foto wygląda realnie i zapewne jest prawdziwe...
-
Ale skoro coś by zasłaniało "dobieg" promieni do głowy to tak samo cień pwoinien tam być!!! Troche bez sensu jest to co napisales!
-
Ze względu na warunki środowiskowe jakie zamieszkują Python sebae ( północno afrykański ) oraz Python natalensis ( południowo afrykański ) - jedzą wszystko co zdołają zabić i pożreć. Często ich łupem padają antylopy przy wodopojach , jak i młode antylopy chowane przez matki w zaroślach.
Ponieważ na ich obszarach generalnie drobnego pokarmu nie ma, zmuszone są do pożerania dużych ofiar. Pytony te polują na najwiekszę ofiary ze wszystkich gatunków pytonów.
Dlatego również są wyjątkowo niebezpieczne dla człowieka , który fizycznie jest słabszy niż ważaca 59 kg antylopa.
Poniżej zamieszczam jeszcze inne ujęcia :
http://members.fortunecity.co.uk/tezmitch/african.htm
-
zapiszcie to zdjecie na dysku otworzcie w programie graficznym i odpalcie rozne efekty typu odwracanie kolorów , odrazu widac ze fotomontarz
-
Nie wiem gdzie wy wydzicie ten fotomontaż ?
Jak i nie wiem po co montować kaki kadr - powszechnie znane i udokumentowane są przypadki pożerania antylop przez te pytony.
-
fajne fotki http://members.fortunecity.co.uk/tezmitch/african.htm a co do tege czy to fotomontaż czy nie to nie wiem cieżko to wyczuć !!
-
Opisano niewątpliwe wielokrotne wypadki pożerania dużych ssaków o masie powyżej 10 kg przez pytony skalne i południowoafrykańskie. W ich menu wykazano np. jeżatki, szakale, protele, gazele tomi, impale, pawiany, koczkodany a nawet kocięta lampartów- w praktyce dowolne ssaki, ptaki i gady odpowiedniej wielkości jakie nawiną się pod pysk. Opisano co najmniej 1 niewątpliwy wypadek ataku P. natalensis na człowieka( trzynastoletniego chłopca), który został zabity przez węża przed nadejściem pomocy.
Tak jak podał Azazel, te pytony rzeczywiście najczęściej ze wszystkich pożerają duże(dorównujące im niemal masą) ofiary- dotyczy to głównie osobników z populacji zamieszkujących tereny otwarte. Populacje z wilgotnych lasów( np. z Tanzanii) są zwykle mniejsze(2,5-3,5 m) i ciemniej ubarwione.
Naprawdę nie wiem gdzie tu są dowody na fotomontaż i po co ktoś miałby go robić. Co innego, gdyby zdjęcie przedstawiało pytona połykającego nosorożca ;-)
-
też nie wiem po co ktoś robił taki fotomontarz ale zdjecie prawdziwe nie jest na 100% po pierwsze na zdjeciu widzimy 2 węże a nie 1
-
Po 0,75l czystej widze nawet 3 węże.
Uprawnienia umieszczania postów