-
karmienie ponczosznikow
witam...w sobote kupilem sobie 3 ponczoszniki w pradze i dzisiaj je nakarmilem pierwszy raz... jak czesto powinienem je karmic ?
-
Re: karmienie ponczosznikow
jak sa małe to dwa razy w tygodniu, jak starsze to raz na tydzien... i wogóle to widać po nich jak są głodne.... ))) a czym je karmisz???
-
karmie dzdzownicami, a weze sa dosyc duze - maja ok. 40-45 cm... jak mozecie to napiszcie ile one moga juz miec miesiecy i jak sie da rozpoznac na zdjeciu to napiszcie co to moze byc za plec ich ;]
-
one jedza nie tylko dzdzownice :> takie ok 40 cm mozna chyba karmic jeszcze raz na 4-5 dni, ja karmie jak widze, że jest głodna, łazi wtedy i weszy, zazwyczaj raz na tydzień... ale daje jej nierówno, nierówne porcje i nigdy nie przeciągnęłam jej niejedzenia powyżej 2 tyg. Mogłes zapytac jak karmił hodowca.... ja sobie notuje karmienia - kiedy i co jadła zeby sie nie pogubic.
-
-
-
za 3 dalem 1000 kc (145 zl)
-
a ja bym ci odradzil karmienie ddzownicami ja karmie surowym miechem z dodatkiem witamin i rosnie mi jak dzidzia byk zabami karmilem ale teraz trudno o zaby ale ddzownic nie dal bym za nic w swiecie jak bedziesz chcial sprzedac jakiegos daj cynka
-
Ile Twój wąż zjadł najwięcej na raz, rozumiem, że ma ok. 60 cm?
P.
-
sprzedawal nie bede... bo chyba nie po to jechalem ? ;] ... po przyjezdzie na nastepny dzien jeden zjadl 3 dzdzownice, a 2 pozostale nie chcialy ich jesc... na nastepny dzien tamte 2 zjadly po glupiku... nie maja 60cm tylko ok 45-50
Uprawnienia umieszczania postów