-
Re: jak przekonac kogoś do węża?
Tyler, nie gadaj takich rzeczy, młody jesteś i nie wiesz co to znaczy jak się rodzie wpieprzają w małżeństwo.
Takie sprawy to się załatwia pomiędzy zainteresowanymi stronami, a nie poprzez rodziców.
Podrośniesz, tak z 10 lat pobędziesz sobie mężem, to zrozumiesz
Odnośnie flo, to radziłbym metode małych kroczków. Jesteś też na "uprzywilejowanej" pozycji, jako że jesteś kobietą, a jak wiadomo, kobietki potrafią przekabacić facetów
Powoli męża "przekonuj" czasem może jakiś drobny szantażyk ? Pisałaś że on sobie jakieś tam sprzęty kupuje, trzeba więc wymóc na nim mały kompromis
-
spróbuj coś w stylu- "Jesli nie chcesz mojej zguby węża kup mi luby" - jak nie poskutkuje to postaw przed faktem dokonanym (kup terra niech ci je ktoś przechowa żeby się mąż nie pokapował, kup węża i wprowadź go do domu jak twojej połowicy nie będzie).
Ja pamiętam jak mi kiedyś na 18 rodzinka rybki kupiła. Wróciłam z imprezy urodzinowo - połowinkowej w srodku nocy - patrzę na biurko a tu cos się rusza. Pominę fakt że trochę sie piło tej nocy - ale nie byłam w takim stanie żeby traktować to jak zwidy więc rano zapyatałam rodzinkę jak długo to planowali i opowiedzieli mi cała historię z przemycaniem zwierzątek i spiskiem z sąsiadami.
Co do węża zacznij męża oswajać stopniowo - spacer w miesce gdzie można oblookać węże (sklep zoo lub ogród zoologiczny inne) niby przypadkiem
a potem przyjdzie taki dzień .... np gwiazdka kiedy po prostu nie odmówi
pozdrawiam - napisz czy się udało jak zdobędziesz pupila
-
Hehe... Reed.... Dzięki, teraz skutecznie zniechęciłeś mnie do małżeństwa!
-
Ludzie lubiacy zwierzaki to z reguly ludzie dobrzy, a zwierzakiem jest tez waz, a jego zaleta jest brak potrzeby wyprowadzania na spacer... )))))))
tak przekonalam dawno temu mojego Ojca
-
te Tyler 3,75 to średnia skala ocen ? WoW ja na koniec gimnazjum mialem 2.0 ))
Uprawnienia umieszczania postów