Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: jak przekonac kogoś do węża?

jak przekonac kogoś do węża?

witam. chciałabym kupic zbożówke ale mój mąż mi nie pozwala. on sie boi (i brzydzi) węży. myśli że zbożówka jest obślizgła, jadowita, a w nocy wyjdzie z terra i go udusi i wiele innych bzdur. oczywiście tłumaczenia że jest w błędzie go nie przekonują. co ja mam teraz zrobić?? ja nie zrezygnuje z węża tak łatwo. jestem bardzo uparta jeśli chodzi o zwierzęta. już nie raz mu to udowodniłam. jakich mam użyć argumentów że węże to naprawde fajne "gadzinki"?

Pozdrawiam.

Re: jak przekonac kogoś do węża?

Jezeli twierdzi ze zbozowka jest obslizgla i jadowita to najlepiej udac sie do zoologika zeby zobaczyl jak ta gadzinka wyglada i najlepiej pogadac ze sprzedawca tego sklepu zeby uswiadomil go ze tak nie jest. Jezeli uslyszy to od sprzedawcy to moze sie da jakos przekonac do kupna a brac na rece jej nie musi. Powodzenia

Dajmu poczytać opisy i posty na temat zbozówek...

niestety on do czytania jest gorzej nastawiony niż do węża

w naszym zoologu nie ma niestety węży a jest tylko jeden w naszym "mieście"

No to trzeba sie wybrac do jakiegos supermarketu w ktorym jest zoologiczny a tam napewno bedzie jakis waz. I tak jak napisal Goblin najlepiej zeby poczytal kilka postow. Wybierz kilka w ktorych pisze ze to lagodny i bezproblemowy waz i pokaz mu zeby nie musial sam szukac a moze sie uda.

dzięki

a może spróbować małego szantażu?) lubi kupować sobie różny "sprzęcior" a ja niekoniecznie muszę się na to zgodzić prawda? bo nie powinnam chyba zrezygnować z wężyka??

Niop... :] Jak on se może coś kupować/zbierać jeżeli ma jakieś hobby to ty też masz prawo :]

Kup węża, prznies do domu, (oczywiście mając wczesniej urządzone terra) a potem przekonaj męża....... kobiety to potrafią. Mają pewne argumenty.... atrubuty.. ;P

To nie taki zły pomysł. Jak złapie troche kasy to lece zamawiać terra!!
    No i myszki sobie kupie (też ich nie lubi ale już kiedyś je miałam-kupiłam bez pytania i się trochę "oswoił" z nimi).

A tak na marginesie : czy miał ktoś z was takie problemy ze zgodą na kupno węża? piszcie jak z tego wybrneliście...

Uprawnienia umieszczania postów