-
Karmienie Ragi
Gdy dziś podałem mojej regi małą mysz, to ona jak ją trzymałem za ogont ugryzła ją 3 razy... Ale to nie wyglądało tak jak by chciała ją ugryść i uduscić, tylko tak jakby ze zdenerwowania. Jak myślicie? Próbować dalej, czy jutro dać? I czy to jest jakiś znak zainteresowania pokarmem czy po prostu zdenerwowanie?
-
-
-
Re: Karmienie Ragi
Jezeli waz wykazuje jakies zainteresowanie gryzoniem to juz jest dobrze. Ja bym radzil poczekac jeszcze tydzien-dwa zeby troszke bardziej zglodnial i wtedy mozesz probowac. Jednak jezeli waz nie zacznie dusic muszy tylko kasac ja to nie puszczaj jej bo moze byc wtedy atak z jej strony i moze przestac calkowicie jesc.
-
sErGiEjOo ==> Jak to "poszła spać"? To znaczy że podałeś gadzince myszora w środku dnia? Bo normalnie to się podaje wieczorem (względnie w nocy lub nad ranem) a wtedy to by raczej nie poszła spać a co najwyżej schowała się gdzieś :/
-
myszy z reguły nie s agresywne rasczej sie boją
-
Za to dla odmiany po próbie karmienia nie wchodzi już do kryjówki. Siedzi już 2 dni nie w kryjówce... ale nie ma schowanej głowy więc chyba wszystko ok...
-
Aha, jeszcze jedno: myślicie że można ją już zacząć oswajać - wyjąć z terra? Mam już 2 tygodnie.
Pozdrawiam!
-
Po 2 tyg IMO możesz ją zacząć "oswajać" a w zasadzie przyzwyczajać raczej do siebie.
Możesz jej też włożyć koszulkę w okolice kryjówki, lub wręcz do samej kryjówki, to powinno przyspieszyć jej "oswojenie"
-
Spoko, dzięki już ją wczoraj wyjąłem na 5 minut i nawet się nie zwinęła w "kłębek"...
Uprawnienia umieszczania postów