Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Karmienie Ragi

TylerPL
    Guest

Karmienie Ragi

Gdy dziś podałem mojej regi małą mysz, to ona jak ją trzymałem za ogont ugryzła ją 3 razy... Ale to nie wyglądało tak jak by chciała ją ugryść i uduscić, tylko tak jakby ze zdenerwowania. Jak myślicie? Próbować dalej, czy jutro dać? I czy to jest jakiś znak zainteresowania pokarmem czy po prostu zdenerwowanie?

Re: Karmienie Ragi

dobrze że wogóle atakuje
    swojego regius masz niedługo... możliwe że wąż nie jest zbyt głodny i dlatego tylko atakuje gryzonia spokojnie dobry znam że przynajmniej ją gryzie
    Regiusy często po kupieniu jedzą po 2-3 tygodniach czasem dłużej

spokojnie mój regius po za kupie nie jadł 1.5 tyg wogóle nie był głódny tylko zwiedzał terra prze tydzień a potem zjadł myszke teraz znów nie jadł już 1.5 tyg i chyba nie jest głódna bo dałem jej myszke i tylko chwilowe zainteresowanią nią a potem poszła spać ale dizs jej spróbuje dać myszke może wmuci !!

Jezeli waz wykazuje jakies zainteresowanie gryzoniem to juz jest dobrze. Ja bym radzil poczekac jeszcze tydzien-dwa zeby troszke bardziej zglodnial i wtedy mozesz probowac. Jednak jezeli waz nie zacznie dusic muszy tylko kasac ja to nie puszczaj jej bo moze byc wtedy atak z jej strony i moze przestac calkowicie jesc.

sErGiEjOo ==> Jak to "poszła spać"? To znaczy że podałeś gadzince myszora w środku dnia? Bo normalnie to się podaje wieczorem (względnie w nocy lub nad ranem) a wtedy to by raczej nie poszła spać a co najwyżej schowała się gdzieś :/

myszy z reguły nie s agresywne rasczej sie boją

TylerPL
    Guest

Za to dla odmiany po próbie karmienia nie wchodzi już do kryjówki. Siedzi już 2 dni nie w kryjówce... ale nie ma schowanej głowy więc chyba wszystko ok...

TylerPL
    Guest

Aha, jeszcze jedno: myślicie że można ją już zacząć oswajać - wyjąć z terra? Mam już 2 tygodnie.

Pozdrawiam!

Po 2 tyg IMO możesz ją zacząć "oswajać" a w zasadzie przyzwyczajać raczej do siebie.
    Możesz jej też włożyć koszulkę w okolice kryjówki, lub wręcz do samej kryjówki, to powinno przyspieszyć jej "oswojenie"

TylerPL
    Guest

Spoko, dzięki już ją wczoraj wyjąłem na 5 minut i nawet się nie zwinęła w "kłębek"...

Uprawnienia umieszczania postów