-
pomuszcie poczondkujacemu...
pomuszcie wybrac mi weża.chodzi mi o to abyscie pomogli mi wygrac weże w sam raz dla początkującego chodowcy.nie miałem wczesniej stycznosci z zadnymi weżami a chciałbym weża który NIE jest bardzo wymagajacy,NIE jest agresywny,można go brac na rece,NIE dorasta do olbrzymich wymiarów,NIE sprawia dużych problemów i jest NIE DROGI!!!prosze o szybka pomoc!!
-
Re: pomuszcie poczondkujacemu...
kup sobie zborzowke ale z tym braniem na rece to niezbyt dobry pomysl jak chcesz cos brac na rece to kup sobie psa alto kota moze terz byc chomik he he. pamietaj ze to waz a nie przytulanka .
-
a i zanim cos kupisz to poczytaj dobrze o tym i dopiero kup . sprawdz czy mozesz mu to sprawic takie warunki jak powinien miec . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
ale chodiło mi o to z tym braniem na ręce ze w razie gdyby uciekł albo trzeba było go dziesś przenieść posprzatac mu itp. to zeby mnie nie uzarł i on jest jadowity ??jakie sa ceny takiego młodego węża??
-
niejest jadowity cany to od 50 zl do 100 zl ale najpierw duzoooo poczytaj o tym zrob terra i na koncu kup weza przemysl to dokladnie
-
Pantherophis(Elaphe) guttatus, Elaphe schrencki, Lampropeltis getula, L. triangulum, Thamnophis sp. Nerodia sp.
Z troszkę większych Pantherophis alleghaniensis(Elaphe obsoleta quadrivittata), Euprepiophis(Elaphe) taeniurus, Boa constrictor, Epicrates cenchria.
Z mniej popularnych- Elaphe quatuorlineata, Coleognathus(Elaphe) helena, Lampropeltis calligaster a nawet taka ciekawostka jak Antaresia childreni.
Poczytaj, popytaj hodowców, poszukaj w publikacjach, znajdż najbardziej odpowiadający Tobie gatunek, przemyśl jeszcze i kupuj:-)
Pamiętaj, że wąż to nie zabawka. Raczej nie do brania na ręce, a do obserwacji w dużym, dobrze urządzonym terrarium.
-
jak zbozowka to polecam stronke www.guttata.pl
-
Zanim kupisz jakiego kolwiek weza to musisz duzo poczytac. I mozesz byc pewien ze kupujac weza za jakies 200-300 zeta nie bedzie on jadowity
-
czemu nie ??? widzialem oferty trwoznic za 50-60zl..
ptasznik_perek: oprocz terra i weza kup sobie slownik ortograficzny..a tak to polecam e. guttata..jest tani, nieduzy, ladny, dostepny i nieproblemowy.
-
Za 60 zeta??? A gdzie byla taka oferta?
Uprawnienia umieszczania postów