-
ratunku
Witam
Mam parę w sumie to miałem parę Elaphe taeniura. Pewnego ranka wyciągłem gadziny z terra węże pełzały po mnie jeden z nich (samiec) zpełz na ziemię nie zauważyłem braku obecności węża na moim ciele. Popiepszony wąż citnoł pod kominek wszedł tam przez wlot powietrza. Po zorjętowaniu się że uciekł mi wąż przeszukałem cały salon wkońcu włorzyłem rękę pod kominek poczułem tylko jego ogon. Najgorsze jest to że pomiędzy ścianą a tylnią częścią wkładu kominka jest pietnasto centymetrowa szpara tagże wąż spokojnie mógł przemieścić się z pod wkładu kominka na wkład ale to nie koniec z wkładu wychodzi ruła ktura prowadzi do sufitu a dalej do komina. Gad mugł spokojnie dostać się tą rułą do sufitu (mam sufit podwieszany strop 23 cm przerwa a puźniej płyty gipsowe. Błagam napiszcie jak mam go z tamtąd wyciągnąć albo czym wystraszyć żeby łaskawie z tamtąd wylazł ( siedzi już tam tydzień)
-
Re: ratunku
Napisales to tak nieskladnie, ze nie wiadomo o co chodzi z budowa kominka..najlepeij przeslij mi zdjecia jak to wyglada, to postaram ci sie pomoc.
-
ma wkladkominkowy pod ktora jest otwor doprowadzajacy zimne powietrze z dolu pomieszczenia.Nastepnie powietrze przemieszcza sie wokol wkladu 15-cm szpara dzieki czemu waz mogl wpelznac na wklad.Od wkladu odchodzi rura spalinowa (inaczej mowiac komin) ktora dochodzi az do podwieszanego sufitu.Waz mogl po rurze dostac sie na sufit poniewaz jest on podwieszany (odleglosc sufitu podwieszonego od stropu 26 cm).Co jeszcze jest niezrozumiale?
Ja nei wiem jak go sciagnac
-
jak poczułeś ogon, to złap za niego i powoli ciągnij w swoją stronę. wąż w końcu ustąpi. ja tak wyciągałem swojego węża spod obicia łóżka .
-
Gorzej jak gdzieś zahaczy...
-
-
jak nie ma tam żadnych gwoźdźi to możesz ciągnąć powoli... prawdopodobnie łuski sie powyginają ale to zejdzie z wylinką... mozesz też próbować go wywabic na stare sposoby... mysz kładzież przed wejściem i czekasz
-
jak tylko go dotknal to pewnie waz nawial moja gutta tak zawsze robila teraz juz nie ucieka bo nie ma gdzie
ja powiem tyle bo KOMINIARZ ze mnie marny wspolczuje i powodzenia bracie! trzymam kciuki!
-
ok spoksik obwiązałem mojej 7 letniej siostrze nogi mocną liną i spuściłęm ją od gury do wnętrza zabudowy kominka głową w dół i powiedziałem że nie wyciągne jej dopuki nie znajdzie węża. Po 5 minutach siostra poinformowała mnie że znalazła węża. Gadzina jest trochę poobcierana (tak jak by ktoś zdrapał z niej łuski) martwię się czy jej coś nie grozi.
-
Jäk to nie jest zart,z ta siostra, to powinienes sie udac do lekarza od glowy.
Uprawnienia umieszczania postów