Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: przyrost regiusa?

Mieszany widok

przyrost regiusa?

czesc mam takie pytanko-wiem ze moze banalne ale ja spytam!
    jaki przysrost w ciagu roku ma regius-taki mlodziudki okolo 30-35cm? wiem ze to lezy od warunkow i karmienia ale tak srednio z waszych obserwacji ile?
    jeszcze kilka pytan Z(to moze bedzie smieszne):
    -ile regius ma w srednicy jak jest juz ponad metrowy i jak jest tez dorosly?
    -jakie minimalne terrarium moge miec (oczywiscie przejsciowo) dla mlodego regiusa- i do jakiej wielkosci moze ono takie pozostac?
    i podajcie taki naprawde optymalny wymiar dla regiusa juz doroslego-zeby czul sdie komfortowo a mi nie zajelo calego pokoju-bo akwaria juz sie njie mieszcza!!!
    z gory dziekuje zq odpowiedz i cierpliwosc!!!

Re: przyrost regiusa?

mój samiec w wieku 12 miesięcy miał jakieś 85-90 cm... przy 95-100 cm przestał już tak syzbko rosnąć, teraz ma troche ponad półtora roku i mierzy jakieś 105-110 cm.

hmm no w rzucie od góry, w najgrubszym miejscu, przed jedzeniem jest taki gruby, jak 2-3 złożone ze soba palce...

co do terrarium - samice wymagają większych, samce troche mniejszych, komfortowe, dla jednego dorosłęgo osobnika? tak z 120x70x60...

Ej Grochu, mam pytanie, dłużej się zajmujesz "regami" i sądze, że powinieneś mi pomóc, mianowicie zastanawiam się ile moge ich trzymac w terra 150 x 50 x 70 ?? (dł x szer x wys)

spoun_rzeszów pare ?:]

Kurde a juz myslalem ze z 4 sie zmieszcza... <joke> :P hehe, to było tylko takie pytanie, azebym mogl upewnic sie cio do wlasnego zdania, dzieki za odp.
    pozdrawiam

Mój maluszek w ciągu pół roku przyrósł o 100 %. Jak tak dalej pójdzie to za dwa lata może mnie pożreć ))

Pozdr.

R.

1 m średnio w wieku roku mają

TylerPL
    Guest

Więc jak moja samica ma 80cm to znaczy, że jest tegoroczna? Jest sporwadzana z fermy z Afryki... :/

TylerPL ==> A jesteś pewien że ma 80 cm (znaczy czy mierzyłeś) czy "na oko" stwierdzasz? Bo moja Regi dla przykładu też jest tegoroczna ale "na oko" wyceniam ją na 60-65 cm :/ Może toto jakieś mizerne jest. Albo ja mam "krzywe oko"

spoun_rzeszów ==> Dla parki to tam ciut ciasnawo może być. A jeśli mowa o młodziakach (znaczy mniej niż rok) to nawet 4 by się zmieściły na chama.

josetsu ==> Zgadzams się z Grochem. Dodam tylko że dorosły okaz w najgrubszym miejscu jest gdzieś taki jak szklanka (normalna szklanka do picia czyli jakieś 6-7 cm średnicy, a nie wiadro!!!)

ja mam z BIOFILu samiczke regiusa i jest z tego roku jakoś z wiosny i ma ok 50-60 cm na OKO bo jej nie mierzyłem :P ale jak zmierze może jutro to podam dokładną długość !!

Uprawnienia umieszczania postów