Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Moja Regi się strasznie boi

Mieszany widok

TylerPL
    Guest

Moja Regi się strasznie boi

Mam ją dopiero od poniedziałku i jak na razi wyszła tylko kilka razy ze swojej kryjówki, do tego tylko raz pod wieczór w środę. I chyba 2-3 razy w nocy (wiem po śladach na podłożu). Czego ona może się tak bać? Raz jej zostawiłem moją podkoszulkę to nie wyszła wtedy w nocu z kryjówki. Dziś też nie. Może to wina za dużego oświetlenia? Mam tam 2 żarówki po 100W, bo inaczej była za mała temperatura. Teraz jest ok 30-32 stopni w dzień i ok 25 stopni w nocy. I zastanawiam się czy jej nie dać kabla grzewczego, który mi został po żółwiu. Ale boje się że znowu go wtkopie i się poparzy, albo ugotuje od za dużej temperatury. Poradźcie co mam zrobić. Ona ma ok 80cm.

Terrarium Regi

Re: Moja Regi się strasznie boi

to normalene ze sie boi masz ja dopiero niecaly tydzien regiusy sa w ogule strasznie lekliwe kiedys zacznie wychodzic musi sie przyzwyczaic do terra. cierpliwosci...nie wyciagaj jej teraz z terra

daj spokoj wezykowi na miesiac. potem zacznij go oswajac

No może miesiąc to przegięcie. Najdalej za tydzień spróbuj dać pierwszy posiłek (proponuję albo nadzorowany albo podać martwy - a nuż od razu wciągnie martwą i nie będziesz miał problemu z karmieniem mrożonkami na przyszłość, ale marne szanse).

jeju pytanko z deczka lamerkowate wiadomo że na początek regius nie będzie ci biegal po terra węże prowadzą raczej skryte samotne życie więc nawet dorosły regius nie będzie cały czas na widoku w terra

TylerPL
    Guest

Biegał? A ile ona ma nóg? Bo jak na razie żadna jej nie wyrosła... może to waga genetyczna?

TylerPL
    Guest

Shit! Czemu tu nie ma edycji postów??? Taki błąd zrobiłem i nie poge tego poprawić... "waga genetyczna", my god...

przecież wiadomo że z bieganiem była żarcik

TylerPL
    Guest

Dodam tylko, że przed chcwilą u mojej małej Regiu zauważyłem wielkiego spasionego kleszcza przyczepionego do skóry. Całe szczęście nie musiałem jej za bardzo niepokoić, kleszcz po dotknięciu pędzelkiem sam odpadł. Ale ona się jednak przestraszyła i całkowicie zwinęła w "kłębek" w swojej kryjówce. Myślicie ze ten pasożyt mógł mieć wpływ na jej zachowanie? Mam nadzieje że nie ma ich więcej...

Niech zgadne jest z importu.... jeżeli tak to wszystko jasne... :]

Uprawnienia umieszczania postów