Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pyton tygrysi i filety z kurczaka

Pyton tygrysi i filety z kurczaka

Wczoraj udało mi się nakarmić mojego tygrysa piersią z kurczaka. Wiem, że nie powinno to stanowić głównego dania w jego diecie lecz powinno być jedynie urozmaiceniem, więc mam w związku z tym pytanie: Co jaki czas moge mu podawać drób lub inne mięso "niegryzoniowe" i czy sa jakies złe skutki podawania tego typu pokarmu?

Wiesław Pyć
    Guest

Re: Pyton tygrysi i filety z kurczaka

Po co go karmisz takim miesem, wystarczające są gryzonie!!!

Karol Chłopecki
    Guest

takie mięsko które mu zaserwowałeś jest niepełnowartościowe.jest deficytowe w wapń i niektóre aminokwasy.Jeśli je sam to poco go stresować i wciskać mu na siłę mięcho??????????????????????????????????????????? ?????????????????????????
    GRYZONIE TO DLA NICH NAJBARDZIEJ NORMALNY I WŁAŚCIWY POKARM.Jak chcesz to możesz zmieniać gatunki podawanych zwierząt np. znienawidzony, szczekliwy pies gderliwej sąsiadki.Powodzenia hej

Nie wcisnąłem mu tylko sam zjadł z pęsety. Czuł na mięsie zapach gryzonia. Swoją drogą to myślałem, że dla odmiany to mu sie przyda czasami inny gatunek mięsa...czyżbym sie mylił :/ ??

Cały kurczak owszem ale nie kawałki... np. udko... kawałki mięsa to niepełnowartościowy pokarm dlatego niepowinno się go podawac ... podałbyś żywego kurczaka całego i by było gites...

Popieram przedmówców-to bardzo, bardzo zły pomysł.
    Należy karmić tylko CAŁYMI zwierzętami. Naprawdę, ciężko "zepsuć" pytona tygrysiego, ale wiele przypadków zdarza się właśnie przez takie postępowanie. To żąrłoczny wąż, zje chyba nawet rolkę papieru toaletowego nasyconą zapachem gryzonia:-), co nie znaczy że można go namawiać na różne "wynalazki'- zwłaszcza jeżeli to młode, rosnące zwierzę.

Dla odmiany można podawać zdrowe, pewne ptaki.

Uprawnienia umieszczania postów