Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: REGIUS "NEMESIS" ZJADŁ PIERWSZĄ MYSZ

Re: REGIUS "NEMESIS" ZJADŁ PIERWSZĄ MYSZ

ja musze zobaczyć ile u mnie kosztuje ten myszoskoczek moja pieknosci musi raz na jakiś czas zasmakować w rarytasie

Skąd pomysł że to "rarytas" ??
    Odnoszę wrażenie , że niezbyt dokładnie "odrobiliście lrkcje" z regiusami, przed ich kupnem (pisząc językiem wszystkowiedzącej specbaby Hanny)
    Sorry za sarkazm, ale na to wskazują wypowiedzi i pytania, nie chciałem być uszczypliwy.

Kretschmer
    Guest

Jak to skąd to rarytas? Wąż co prawda pewnie nie przykłada wagi do smaku, ale kolega pewnie miał na myśli to, że regiusy w niewoli nie jedzą często myszoskoczków (Chyba że mają kasiastych właścicieli albo tanie źródło), więc taka ciekawa odmiana dostać raz na jakiś czas pokarm jaki się je w naturze na pewno nie zaszkodzi, a choć trochę poprawi regiuskowi zdrowie (Urozmaicenie).

W naturze jedzą tylko myszoskoczki ?? no sorry, ale nie przesadzaj, jedzą wszystko co uda im się złapać i co występuje w ich biotopie.
    Urozmaicenie to nie poprawi regiuskowi zdrowia, przecież to zależy od jakości podawanej karmy, jeżeli myszaki będą optymalnie odżywiane, to jak chcesz mu poprawić zdrowie myszoskoczkiem ?
    Nie myl pojeć proszę.

Kretschmer
    Guest

Czy ja mówię, że jak karmisz tym i tym, to wszystko jest gorszej jakości?? Do dobrej myszy warto chyba jednak dorzucić dobrego myszoskoczka. A regiusy w terrariach pewnie zwykle jedzą właśnie myszy, bo sytuacja finansowa sporej części terrarystów (Szczególnie młodszych) nie pozwala ciągle karmić myszoskoczkami, a takie urozmaicenie będzie pewnie korzystne. Nie mówię rówież, że w naturze żywią się myszoskoczkami, ale żywią się głównie nimi. W terrariach zaś głównego pokarmu często nie dostają, dostają tylko to, co w naturze jest urozmaiceniem.
    Tak samo Ty nie mógłbyś jeść samych kotletów-nawet jeśli o ziemniaki byłoby ciężko,
    to jednak czasem trzeba zjeść bo to przecież podstawa

Jeżeli chodzi o kotlety, to mógłbym, o ile byłyby drobiowe
    Ziemniaków i tak nie jem :>
    Wiem, wiem o co Ci chodzi, ale z tymi ziemniakami to prawda, jem tylko mięso i surówki

TylerPL
    Guest

Chyba jest zeszłoroczna :/ Ale jest piękna, tylko na razie jak napisałem w temacie wyżej:

A ja mam pytanie z innej beczki:
    Moja regi nie wychodzi ze swojej kryjówki już od 1,5 dnia. Dziś na noc włożyłem jej do terra moją podkoszulkę, mam nadzieje że się jej nie przestraszyła... Ma w terra warunki: ponad 30 stopni C. (czasami jak otwieram terra to spada (otwierałem dziś żeby spryskać wodą)) i wilgotność 60-80%.
    Wiem że musi się oswoić z terra i "odstresować", ale żeby wogóle przez tak długo nie wychodziła? Nawet na noc? (mam niebieską żarówke)

Spoko Tyler, to wcale nie dziwne, jak za tydzień, 2 nie będzie wyłazić, to dopiero wtedy można za dziwne to uznać. Na razie daj jej czas na aklimatyzację.
    W nocy może i wychodzi, ale wątpię byś całą noc czuwał żeby ją nakryć jak wylezie Koszulkę było dać tam gdzie leży, blisko wężykówny.
    Ja swoim to wręcz pod doopkę wkładałem.

wow myszoskoczki u mnie kosztuja 5,99

Uprawnienia umieszczania postów