-
ile urośnie pyton tygrysi w ciągu 1 roku
ile urośnie pyton tygrysi w ciągu roku i z jakimi wężami można go trzymać
-
Re: ile urośnie pyton tygrysi w ciągu 1 roku
Z innymi ptytonami tygrysimy :]
A teraz stara śpiewka....wszystko zalezy od warunków w terra jego wielkości , częstotliwości karmienia , temp, w terra i wielu wielu wielu innych czynników...
-
daje mu jednego szczura na tydzień ma 110 cm
-
wielkość terra... warunki jakie w nim panuja... ?
-
75cm na 50cm 28 stopni z jakimi wężami można go trzymać
-
w tym terra z żadnymi innymi... jak dla mnie już powinieneś pomyśleć o zmianie bo jest raczej zamałe dla tygrysa 110cm (węze masywne) a w większym mógłbyś trzymac z innymi tygryskami... inne węze odpadaj z powodu masy tygryska i mozliwości uszkodzenia przed tygrysa innych węzy...
-
-
W naturze P. molurus bivittatus w wieku 1 roku mierzy 80-120 cm(w zależności od warunków środowiskowych i zasobności okolicy w pokarm). W niewoli łatwo może przy dobrym karmieniu przekroczyć 2 metry( zwłaszcza samice). Terrarium 75 x 50 cm to na rok nie za bardzo starczy, wyrośnie z niego.
Lepiej nie trzymać z żadnymi innymi gatunkami węży- młode ewentualnie można próbować z boa dusicielami albo anakondą żółtą,jeżeli terrarium jest bardzo duże, ale szybko przerosną współmieszkańców- znam wypadek mimowolnego utopienia boa przez znacznie większego od niego pytona tygrysiego, który przycisnął go ciałem w basenie. Przy trzymaniu z innymi wężami koniecznie izolować na czas karmienia!!! Te węże wpadają w "szał pożerania", mogą wyrządzić innemu osobnikowi przypadkowo przy karmieniu krzywdę, a nie jest łatwo rozdzielić 2 kilkumetrowe głodne węże. Jeżeli złapią za rękę opiekuna, to też śmieszne nie będzie...
-
mój wąż nawet je przed wylinką
-
ile można minimum takiego węża karmić
Uprawnienia umieszczania postów