-
Re: pyton i boa
Prawidłowo rozwijający się wąż przyjmuje pokarm, rośnie i przechodzi wylinke w 1 kawałku ( dopuszcza sie 2-3 kawałki - idealny stan zdrowia i panujących warunków ).
Młode węże w okresie intensywnego wzrostu muszą przyjmować pokarm i o głodówce nie ma mowy.
Jak najszybciej zrób terraria.
-
Ups. Nie popatrzylem w profil ze masz 31 lat i zapewne nie mieszkasz juz ze starszymi. Ale napewno znajdzie sie ktos do pomocy. Ale gafa :/
-
i kto to mowi???
moze tez wylinke miec w wielu "kawalkach" ale wazne zeby "cala stara skore" zmienil
Hanna
-
A ty mysl a potem pisz. Jezeli wylinka jest w bardzo wielu kawalkach to swiadczy o braku odpowiedniej ilosci witamin , lub zbyt niskiej wilgotnosci i napewno nie jest wszystko ok jezeli wylinka jest bardzo poszarpana.
-
Dzięki za rady. Cholera, myślałam, że o wieku się nie dowiecie, pierwszy raz się zalogowałam i nie wiedziałam, że się dowiecie. Kurczę, mogłam się odmłodzić!!!!!
A jeśli chodzi o orientacyjną wielkość 8-miesięcznego boasaka i 3-letniego pytona, to możecie mi pomóc? Z góry dziękuje.
Młoda duchem
-
Żarówka podczerwona? Ja stosuję zwykłą? Czy ta pierwsza jest wskazana?
-
-
Re: pyton i boa zarowka podczerwona...
dlatego, ze zamienia energie w cieplo, swiatlo jest niewidzialne dla gadow, z powodzeniem bedzie sluzyc za oswietlenie nocne, przy czym wiecej ogrzewa jak oswietla, mam wrazenie, ze ktos doskonale wie o co chodzi, ale probuje robic cyrk i smiac sie z oczywistych rzeczy...
-
Re: pyton i boa zarowka podczerwona...
Dzięki Rhodan za odpowiedż. Nie jest to dla mnie tak oczywiste, jak dla Ciebie. Gadami interesuję się od 2 lat, ale węże mam od niedawna.
-
"Martunia" nie przejmuj sie nia. To taki przypadek ktory twierdzi ze nie wie wszystkiego ale jakby przeczytala swoje posty i je zrozumiala to moze by do niej dotarlo ze tak rzeczywiscie jest.
Uprawnienia umieszczania postów