Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: PROSZE O OPINIE NA TEMAT PYTHONA REGIUSA!!!!

Mieszany widok

Daniel z Aten
    Guest

PROSZE O OPINIE NA TEMAT PYTHONA REGIUSA!!!!

Chciałbym kupić sobie weża i sie wacham pomiedzy weżem mlecznym a pythonem krolewskim. I chciałbym abyś napisał jakie te weże sa...... i jakie były poczatki z nim... itp.

Re: PROSZE O OPINIE NA TEMAT PYTHONA REGIUSA!!!!

Z ergiusami roznie bywa. Bywaja osobniki ktore nie chca jesc ale ja sie jeszcze z takim nie spotkalem a kumpel ma zoologika i zaden ze sprowadzonych nie sprawial problemu. Kupujac mlodego osobnika z pewnego zrodla nie powinno byc z nim klopotow. Natomiast jest taka forumowiczka "Rhodan2000" ktora wszystkim odradza kupno tegoz weza i zapewne Tobie tez odradzi. Z mlecznymi nie mialem doczynienia to sie nie wypowiadam.

Regiusek jest spox ja mam go i nie mam z nim żadnego problemu!!!!!!!!

Ja tez mam Regiuska i to najwdzieczniejszy waz z jakim mialem do czynienia :>

Mleczny napewno łatwiejszy dla początkującego... ale mozesz też kupic ładniejszego regiuska, który urodził się w niewoli a nie jakiegoś z importu ja mam z biofil.pl Jeżeli czujesz sie na siłach i jeżeli masz nerwy to kup regiuska jeżeli wszystko ci jedno bo oba węże podobają Ci sie tak samo to mlecznego

B.trudno o regius z hodowli w naszym kraju. Cała raszta to import z farmy w Ghanie/Togo itp.

Ze wszystkimi wężami jest dokładnie ten sam problem - trzeba je kupować z pewnego źródła i tylko takie, które bez problemów jedzą. Mleczne w takim samym stopniu jak inne węże bywają problematyczne i trafiają się nie jedzące. Niewątpliwie jednak łatwiej znaleźć zdrowego i jedzącego Lampropeltisa niż regiusa bo jest ich po prostu więcej i z wielu źródeł.

ja mam z www.biofil.pl mieszkam w KRK wieć spoko wybrałe regiusa oni tylko sprzedają weżą jedzące zdrowe

Za to ja mam regiusa ktory nie chce jesc ale to juz inna bajka jest. Powiem takoczytaj o tych wezach ,poczytaj opinie innych i potem sam stwierdzisz ktorego wolisz
    ja bym tak zrobil

mam mlecznego i jestm zadowolony jest śliczny tylko bardzo czesto siedzi w kryjówce
    z żarciem nie mam problemu wychodzi jak jest ciemno
    właśnie też chce kupić regius
    a i chyba z biofila...
    twój wybór

Uprawnienia umieszczania postów