Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jaki na poczatek?!

Simon84
    Guest

Jaki na poczatek?!

Na poczatku witam wszystkich!!

Wiem, ze tego typu temat byl juz poruszany wiele razy, wiec jezeli nikt mi nie odpowie beczal nie bede!!

I. chcialbym spytac jakiego weza polecili byscie mi na poczatk?! DOdam, ze od 3 lat mam 2 zolwie czerwonolice i mniej wiecej wiem o co biega z tego typu zwierzakami bo maja sie dobrze- sa zdrowe i maja chyba wszystko co moglem im zapewnic! (Chociaz zdaje sobie sprawe ze zolw i waz to 2 rozne stworzenia!)

II. Ile mniej wiecej moze kosztowac waz ktorego polecieliscie mi w odp. na I pytanie. Pytam, zeby nie kupic weza a pozniej zalowac ze za ta kaske moglbym sobie gdzie indziej kupic 2 takie same!

III. Planuje zbudowac "trojkatne" terrarium w rogu pokoju . Planuje zeby mialo okolo 1,8m wysokosci, a 2 scianki przylegle do scian pokoju mialy okolo 1,5m.
    tylne scianki w terrarium chce zbudowac ze sklejki pomalowanej "ekologiczna" farba i oddzielonej od muru 5cm styropianem. Przod szkalnny! Co o tym myslicie?

IV. NA koniec podpowiedzcie mi jak mam przekonac mame ze waz jej nie zje/udusi/pokasa itp?!?

Z gory dziekuje za wszystkie odp.
    Pozdro dla was i waszych "pupili"!

Re: Jaki na poczatek?!

No to juz sobie odpowiedziales na to pytanie. Czy wczesniejsze posty o tym jakiego wybrac weza i jak przekonac starych nie wystarczaja Ci? To pytanie jest naprawde meczace. Co z tego ze ktos poleci Ci regiusa jak Tobie bedzie sie podobac Boa. Poczytaj, wybierz sam konkretnego weza i dopiero pytaj czy bedzie dobry na poczatek i do danego terra.

Marcin .P
    Guest

1 boa dusiciel
    2 ok 200-300 zł
    3 odpowiednie terra a co ze steropianem to nie wiem
    4 hmm to chyba sprawa indywidualna

Simon84
    Guest

Dzieki Marcinie P. za konkretna (a nawet bardzo ) odpowiedz!! O cos takiego wlasnie mi chodzilo! A jezeli chodzi o steropian to jedna ze scian pokoju jest scaina zewnetrzna budynku i jest strasznie zimna i sklejka tez mogla by byc chlodna.

Raffee ale nie powiesz mi ze number fri juz tu kiedys bylo!!! respect!!!

Nie wiem czy w tym dziale ale podobny pomysl z trojkatnym byl. A co do farby zeby pomalowac sklejke to najlepszy bedzie "Dulux Diamond" Jezeli terra bedzie przylegalo do scian od wewnatrz domu to styropian bedzie raczej zbedny.

Kretschmer
    Guest

Tak jak mówił marcin Boa Dusiciel. Jest prosty w hodowli. Jeżeli nie podejdzie rodzince bo będzie że udusi czy coś takiego to kup Boa Tęczowego, a nawet na 2 Ci starczy za tę samą cenę co boa dusiciel (Młode chodzą po 100-150 zł)

Mi sie wydaje ze powinieneś sobie boaska kupić (są piękne) ale to tylk o moje zdanie

Simon84
    Guest

Wiec zdecydowalem sie na boe dusiciela!! Fajnie wyglada i fajnie sie nazywa!!
    Ale wstrzymam sie z jego zakupem do momentu zbudowania i wyposazenia terra, bo wiem, ze gdybym go kupil teraz terrarium bylo by zrobione na odpierd...!

A jezeli chodzi o rodzicow to powiem im ze to zbozowka ktora je tylko pszenice!! hihii
    Dzieki za porady!!

dokładnie... najpierw terra i wyposarzenie a później wąż... co do tego jak przekonać rodziców to ja po prostu zamówiłem węża i przyszedł do domu troche wrzasku ale sie opłaciło

123456
    Guest

witam!

dobry wybór sama mam boaska i jest super

polecam

Powodzenia. Ilo.

Uprawnienia umieszczania postów