-
Re: Podłoże Regiusa !!
spokojnie, ja uzywam Pinie, nie mialam nigdy problemow z roztoczami, poza tym Pinia nie rosnie w europie, hmk... dlaczego ktos mialby sprzedawac to jako odpad nikomu niepotrzebny?
Hanna
Ps
[WYKASOWANE - NIE NA TEMAT]
-
przede wszystkim, Savannah /Sawanna/ to nie pustynia, i podloze tam to nie pylista forma, Zapraszam do Ghany Karla, bede tam od polowy stycznia do konca lutego.
Po co?
Zaopiniuje weze, ktore trafia do Europy jako import...
ale to zupelnie inna historia... napewno nie bede karmic wybranych wezy myszami kapanymi w rosole...
-
Mozesz sie wkoncu odpier... od tej myszy. Juz sie nie dobrze robi ludziom jak czytaja twoje posty. Najwazniejsze ze pomoglo.
-
Za to Tobie wydaje się, że jak masz, to masz prawo wyrokować cop jest dobre dla wszystkich węży. Ja w przeciwieństwie do Ciebie mam wiedzę ogólną na temat węży i wyobraźnię, że o inteligencji nie wspomnę. Jak już koniecznie chcesz mnie pluć i zmieszać z błotem to przynajmniej rób to inteligentnie (jeśli potrafisz). Sama piszesz, że podłoże sawanny to nie pylista forma, a jak sądzisz, jaką formę będzie miał piasek porównywalny z kurzem w dużych ilościach? Jak widzisz, na sawannie jest on w formie "uklepanej" obrazowo mówiąc, bo nie pyli. A w terra nawet jeśli ktoś wyda te 30 euro i wysypie 5cm warstwę tego kurzu to pylić się będzie, bo musiałoby być sprzedawane w blokach, żeby to miało postać zbliżoną do naturalnej. Więc skoro używasz moich argumentów to się nie ośmieszaj i nie pluj jadem, bo przypadkiem przyznałaś mi rację.
> To nie o to chodzi, kogos wpuscic w maliny,
Sama wpuszczasz ludzi w maliny, bo nie umiesz łączyć faktów.
Teraz to już strach kupować regiusy z importu. Kto wie, na ile z nich przelejesz swój jad... Nie będziesz karmić myszami kąpanymi w rosole, a będziesz im wstrzykiwać żywcem witaminy?.. Albo pewnie nakarmisz kilka na siłę, w razie gdyby nie chciały jeść. I żebyś się nie zdziwiła jak przyjmę zaproszenie
pozdrawiam, Karla
-
moje Pythony pochodza z importu, sama je przywiozlam, natomiast TWOJE WEZE POCHODZA CHYBA TYLKO Z TWOJEJ WYOBRAZNI; to cala roznica , miec, hodowac informowac, jesli nie ----to wskazywac na zrodlo sugestii, a nie wymyslac, i wyssane z palca informacje podawac. Posune sie do stwierdzenia, ze znudzona pannica podaje absurdalne typy, by sie zabawic, ot i wszystko !
Hanna
-
jesli pomoglo... teraz i przedtem uwazam za brednie, ze ktos wykapal martwa mysz w rosole lub nasmarowal
ja tluszczem po smazeniu, a "glupi" regius dal sie nabrac i skonsumowal jako "marcepan" na gwiazdke" lub z okazji innej...
[WYKASOWANE - NIE NA TEMAT] Hanna
-
Z wdziecznosci za zaproszenie do Ghany zapraszam do Warszawy na przegląd moich węży. Jeśli oczywiście masz na tyle jaja, żeby przyjechać i stwierdzić, że mam wystarczająco silną wyobraźnię, żeby moje fantazje się zmaterializowały. W albumie na terrarystyka.com.pl są foty moich węży, jeśli to Ci wystarczy zanim tu dotrzesz.
Wiesz, masz problem ze sobą. Jak już się okazało, że przypadkiem mam rację (nie znam się na regiusach, ale okazuje się, potrafię myśleć logicznie), to nie tylko tego nie przyznałaś, ale zaczynasz pisać głupoty. Der Psychologe muss eingreiffen.
ps. Porada o myszy w rosole jest mniej fałszywa od szprycowania myszy witaminami ŻYWCEM
-
Nie zrozumialas i chyba nie zrozumiesz...
Nie chodzilo mi nigdy o wykazanie , ze nie masz Pythonow, to dalas do zrozumienia sama, Regius to nie waz i tylko waz, widzisz Gepard to kot, a wlasciwie pies, albo wlasciwie kot albo pies? Zalezy, bo Kot, ale wlasciwie zyje i zachowuje sie jak Pies, moj zupelnie jak "Burek z zagrody")) Daje sie prowadzic i slucha na komendy...
[WYKASOWANE - NIE NA TEMAT]Hanna
-
Hahaha sama je przywiozlam. Jeszcze pewnie napiszesz ze sama je zlapalas? Chociaz sadzac po twoich postach wcale bym sie nie zdziwil gdybys tak napisala. Przeciez napisala ze pomoglo ale do twojego [...] to nie dociera. Tak [...] i upartej osoby jak ty to jescze nie spotkalem. Mieszkasz w tych [...]niemczech nikt cie nie widzial nikt o tobie nie slyszal a piszesz o swoich niesamowitych przezyciaz ze swoimi regiusam. Ja jestem na ziemi tak jak reszta ludzi z forum za wyjatkiem niejakiej "Rhodan2000" ktora jezdzi po weze przywozi do europy osobiscie (taki maly wypad do afryki po zwierzaka)
>Zaopiniuje weze, ktore trafia do Europy jako import...
Ekspert od wezy sie znalazl Buahaha. Ja [...] takich ekspertow.
A co do dlugiego i spokojnego zycia to takie by bylo gdybys sie nie pojawila na tym forum. Gdybym byl modem to bym usuwal wszystkie twoje posty, a na miejscu admina zrobil bym ci bana i wiecej bys sie tu nie pojawila zeby uprzykrzac zycie prostym hodowcom z polski ktorzy nie maja zaszczytu jezdzic po swoje weze do miejsca ich wystepowania.
-
glupie co piszesz,,, sama? nie, odwiedzam kilka "farm" gdzie wykluwaja sie weze matek zlowionych na wolnosci.
To wlasnie jest glowne zrodlo importu, nie wiedziales? Odlawia sie samice, ktore byc moze zloza jaja, mlode bierze sie do inkubatorow, potem karmi drobnymi gryzoniami, jesli beda chetnie jadly przejda do "Stube B" i beda wystawione na sprzedaz, wtedy jada do Europy , albo tez nie.
Okrutne? Tak, ale zawsze lepsze jak odlow dojrzalych wezy, ktore wiedza jak wyglada i smakuje wolnosc.
"Farma " wezy to nic innego jak przetrzymane samice w okresie wylegu...
Nie daj zwiesc sie nazwie, farma to nie hodowla...
Hanna
PS
Nadrzednym zadaniem importu jest zabezpieczenie przetrwania Gatunku, co oczywiscie jest bzdura, tylko nielicznym hodowlom, profesionalnym, nie jakims tam biofilom, lub szrekom, lub jeszcze innym udalo sie zreprodukowac Regiusa, ale wszyscy robia dobra mine do zlej gry, ja tez
Hanna
Uprawnienia umieszczania postów