Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problemy z jedzeniem u zbożówki

Problemy z jedzeniem u zbożówki

Wiem, że temat niejedzących zbożówek pojawia się nagminnie więc proszę o wyrozumiałość (zazwyczaj chodzi o wylinkę czy też przystosowanie sie węża).
    Problem polega na tym że wężyk (ok. 6 miesięcy) przestał sie interesować mychami i nie jadł przez 3 tyg. mimo iż podawałem mu oseski ale on tylko je wąchał i nie jadł. Po tym okresie wreszcie zjadł jednego i znowu nic, a mija już 3 tydzień. Warunki w terra nie zmieniły sie przez ten czas, wąż jest aktywny tylko jeść nie chce. Ani mrożonymi ani żywymi sie po prostu nie interesuje, "olewa" je, powącha i nic. Zamykanie z myszą i machanie przed nosem tez nie skutkuje. Nie widzę też żadnych oznaków choroby skóry, a wylinke miał tydzień temu. Trochę stracił na wadzę.
    Napiszcie prosze wasze doświadczenia w podobnych sytuacjach bo sam nie wiem co mam o tym myśleć i co zrobić bo sie niepokoje o pupila.

Marcin .P
    Guest

Re: Problemy z jedzeniem u zbożówki

może ma jakieś pasorzyty wewnętrzne !
    idz do weta weźnie wymaz z kloaki i po 3-7 dniach da znac co to

Najpierw sprawdź, czy faktycznie nie ma jakichś pasożytów. Jeśli znajdziesz kupę, to zgarnij i też zanieś. Jak traci na wadze, to pierwsza rzecz do zrobienia

pozdrawiam, Karla

winiok
    Guest

A jak bys sporobwal mu dac takiego myszkowca co intesywnie pachnie ;] odp

Uprawnienia umieszczania postów